Seyşeller geleneği bozmuyor, EMITT 2014’te yerini alıyor



Son yıllarda Türk turistlerin gözde tropik tatil ülkelerinin başında gelen Seyşeller, EMITT Fuarı'na bu yıl da katılarak doğal güzelliklerini

fuar ziyaretçilerine tanıtmaya hazırlanıyor. Seyşeller turizminin Türkiye Bölge Müdürü Monette Rose, 2014 EMITT Fuarı'nda yer alarak Seyşeller'i Türk tatilcilere daha yakından tanıtacak.

 

30 Ocak - 2 Şubat 2014 tarihleri arasında TÜYAP’ta 18. kez düzenlenecek olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT'e bu yıl, Türk turistlerin son yıllarda yoğun ilgi göstermeye başladığı Seyşeller yeniden katılıyor. Milli gelirinin önemli bir bölümünü turizmden elde eden Seyşeller, 2014 EMITT Fuarı'na katılımla daha fazla sayıda Türk turisti ülkesine çekmeyi hedefliyor.

 

Yeryüzünde bir cennet

Seyşeller'in Hint Okyanusu'nda 493 km2'lik tropik bir yeryüzü cenneti olduğunu ifade eden Ekin Fuar Direktörü Hacer Aydın, ülke topraklarının yarısının doğa koruma alanı olduğunun altını çiziyor. Aydın, dünyanın en yüksek mercan adaları olan Vallee da Mai ve Aldabra'nın UNESCO Dünya Mirası listesinde yer aldığını belirtiyor.

 

Seyşeller'in doğabilimciler, kuş bilimciler ve ekoturistler için heyecan verici bir destinasyon olduğunu söyleyen Aydın, ülkenin nefes gezen bir doğal güzelliğe ve çeşitliliğe sahip olduğunu kaydediyor. Aydın, renk cümbüşü bir fauna ve floraya sahip olan ülkenin dünyanın en görkemli deniz kuşu kolonilerine ve binlerce yıllık tropikal ormanlara ev sahipliği yaptığını da dile getiriyor.

 

Dünyanın en güzel plajları

Hint Okyanusu'nda bir takımadalar ülkesi olan Seyşeller'de adalar arasında tekne, uçak ya da helikopterle geziler düzenlendiğini belirten Aydın, ülkede keşfedilecek birbirinden güzel doğal plajların bulunduğuna vurgu yapıyor. Aydın, denizin içinde de keşfedilmeye bekleyen bir başka cennet olduğuna değinerek, yüzlerce çeşit tropik balığı veya sadece planktonlarla beslenen 12 metrelik dev köpekbalığını Seyşeller'de görmenin mümkün olduğunu ifade ediyor. Her adanın kendine özgü coğrafi özellikleri olduğunu söyleyen Aydın, ülkenin şaşırtıcı sürprizlerle dolu olduğunun altını çiziyor.

 

Su sporlarını sevenler için de Seyşeller'in ideal bir ülke olduğunu belirten Aydın, balık avcılığını seven turistlerin ise kılıç balığı, yelken balığı, yazılı orkinos gibi balıkları avlamak üzere tekneyle derin sulara açıldığını kaydediyor. Golf sevenler için de ülkede harika tesislerin yer aldığını dile getiren Aydın, Seyşeller'de her bakımdan gelişmiş bir turizm altyapısı olduğunu ifade ediyor. Aydın, Seyşeller insanlarının sıcak, samimi ve güleryüzlü olduğunu belirterek, özellikle turizm sektörü çalışanlarının konuklarını güzel ağırlamak için son derece titiz olduklarını da sözlerine ekliyor. 

 

EMITT önemli fırsatlar sunuyor

Seyşeller Türkiye Bölge Müdürü Monette Rose ise son yıllarda Türkiye’den gelen turist sayısında önemli bir artış sağlandığını belirtiyor. Rose, EMITT Fuarı’nda tur operatörleri ile yapılan işbirliklerinin ve tatilcilerle bir araya gelmenin büyük katkısını gördüklerini ifade ediyor. Rose, bu seneki hedeflerinin daha önce Seyşelleri ziyaret edenleri tekrar ülkelerine çekmenin yanı sıra, daha önce Seyşelleri hiç ziyaret etmemiş tatilcileri de misafir etmek olduğunu belirtiyor. 

 

 

EMITT Fuarı: EMITT Fuarı ilk kez 1997 yılında İstanbul’da TÜYAP Tepebaşı Fuar Merkezi’nde Voyager - Uluslararası Turizm ve Tatil Fuarı adıyla gerçekleştirildi. 1998 yılında Voyager adıyla gerçekleştirilen fuar üçüncü yılına girerken hızla büyüdü ve 1999’da TÜYAP Beylikdüzü’ne taşınarak 4 salonda 7000 metrekarelik bir alanda gerçekleştirildi. Fuar, 1999 yılından bu yana EMITT - Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı adıyla düzenlenmektedir. Bölge ülkelerinden ve uluslararası turizm camiasından büyük ilgi gören EMITT Fuarı, yalnızca katılan ülke sayısı, kurulan stand ve alan olarak büyümekle kalmadı, Türkiye turizm sektörünün aynası oldu. Birçok ilke imza atan EMITT Fuarı, 15 yıl içinde Avrupa’nın en büyük 5. Turizm Fuarı olmayı başardı. Fuar, önümüzdeki dönemde gerek yurtdışı gerekse yurt içinde farklı projeleri hayata geçirmeyi planlamaktadır. Dünyanın önde gelen fuar kuruluşlarından biri olan ITE Group PLC, 2009 yılında Ekin Fuar A.Ş. ortakları arasına katıldı. www.emittistanbul.com

 

ITE Group PLC: ITE Group PLC, hızlı gelişen ve gelişmekte olan pazarlarda uluslararası fuarlar ve konferanslar düzenlenmektedir. Dünya genelinde 30 ofise sahip olan grup, her sene 16 ülkede 250’den fazla etkinlik gerçekleştirmektedir. ITE Group PLC; Rusya, Ukrayna, Kazakistan, Azerbaycan, Türkiye ve Hindistan’da seyahat fuarları ile faaliyet göstermektedir (Daha fazla bilgi için www.ite-exhibitions.com, www.travel-exhibitions.com).

 


Bu Haber 02.10.2013 - 10:44:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.