Sağlık Bakanı'ndan kızamık uyarısı!

Sağlık Bakanı'ndan kızamık uyarısı!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de kızamık vakalarının arttığını belirterek ailelere ''çocuklarınızı mutlaka aşılatın'' tavsiyesinde bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, göç nedeniyle Avrupa'da ciddi kızamık vakaları görüldüğünü ve bunun Türkiye'yi de etkilediğini söyledi. “Gelen göçmenleri de aşılıyoruz ama maalesef Türkiye yine de etkilenebiliyor. Artan kızamık vakalarının çoğu bu nedenle. Olaya sadece aşı reddi demek, insanları aşı yaptırmamaya da yönlendiriyor. Ailelere tavsiyem, çocuklarınızı mutlaka aşılatın” dedi.

Son dönemde artan aşı reddi haberlerini Hürriyet’e değerlendiren Bakan Koca şunları söyledi:

ULUSLARARASI SALGIN VAR

“Kızamıkla ilgili sorun bölgesel ve Avrupa’da son dönem giderek artıyor. Türkiye’nin de etkilendiği bir durum. Aşı reddi kavramı üzerinde fazla durularak yer yer aşının yaptırılamayacağı algısını da vermiş oluyoruz. Bu yaklaşım doğru değil. Türkiye’de görülen vaka sayısı içinde aşı reddi olanların oranı çok düşük. 2018’de Avrupa’da DSÖ’nün de açıkladığı 82 bin 560 kızamık vakası görüldü. Bizde bu kadar artış söz konusu olmadı. Özellikle göç ve benzeri birçok faktör var. Kuzey Amerika’da, Asya’da artış büyük, hatta Japonya’da geçen yıl sıfırken bu yıl 172 vaka görüldü. Biz koruyucu halk sağlığı boyutu ile bebekleri iyi aşıladığımız için bu oranda bir artış söz konusu değil. Dünyada devlet gücü ile bu kadar yaygın aşılama yapan (13 hastalığa karşı) tek ülkeyiz. Bunun dışında özellikle bölgemizde Yunanistan’da, Gürcistan’da, Ukrayna’da salgınlar var. Bu salgın bize de ulaşmasın diye Gürcistan ile protokol imzaladık. Komşumuza 100 bin doz kızamık, kızamıkçık, kabakulak aşısı veriyoruz.



Bu Haber 05.03.2019 - 09:26:23 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.