Rusya’ya da talep düştü, oteller fiyatları indiriyor

Rusya’ya da talep düştü, oteller fiyatları indiriyor

Rusya’da iç destinasyonlara talebin düşmesi sonucu tatil beldelerinde bulunan oteller fiyatları indirmeye başladı.


Rusya'nın tatil beldelerindeki oteller yaz sezonu rezervasyonlarında fiyat indirmeye başladı. Mart-Nisan döneminde oda fiyatları geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 15-16 daha yüksek seyrederken, şu anda bu oran yüzde 4-5'lere gerilemiş durumda.

Rezervasyon servisi OneTwoTrip, Haziran-Ağustos ayları için Soçi, Krasnaya Polyana, Yalta, Kafkasya, Mineralnye Vody ve Kaliningrad’daki otellerde konaklama fiyatları mart ayına kıyasla yüzde 10-45 oranlarında daha düşük olduğunu kaydetti. Romashkin ise yurtdışı uçuşlarındaki keskin düşüş nedeniyle talepteki artışa güvenen Rus otellerinin vatandaşların rezervasyon faaliyetindeki yaklaşık yüzde 20 düşüşü sonrası fiyatlarda indirime gitmeye başladığını belirtti.

TürkRus’un Kommersant’tan derlediği habere göre, yerli otelciler yurtdışı destinasyonların Rus turistlere büyük oranda kapanması üzerine konuk sayısında artış beklentisi içine girmişti. Ancak Rus hükümetinin ülke içinde tur satın alanlara nakit para iade programına son vermesiyle birlikte turist sayısı beklenenin altında kaldı.

Mart ayında Haziran-Ağustos 2022 tatil sezonu için oda fiyatlarını artıran otel işletmecilerinin şimdi yüzde 15-45 oranında indirime gitse de Ukrayna'ya düzenlenen askeri operasyon sonrası ekonomik krizin derinleşmesi ve hane halkının gelirlerinin düşmesi de turist sayısını olumsuz etkiledi.

Kırım'a gelen turist sayısının geçtiğimiz yıla kıyasla yarı yarıya azaldığı bildirilirken Rusya'da uçakların uçmaya devam ettiği Soçi gibi beldelerde de turist sayısı düşüşte olduğu kaydedildi.



Bu Haber 05.05.2022 - 08:34:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.