Rusya’dan Kılıçdaroğlu’nun iddialarına yanıt

Rusya’dan Kılıçdaroğlu’nun iddialarına yanıt

Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Türkiye’deki dezenformatif paylaşımların arkasında Rusya’nın bulunduğu” şeklinde açıklamaya Kremlin’den yanıt geldi.


CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter’dan yaptığı açıklamada Rusya’yı Türkiye’deki seçimlere müdahale etmekle suçlamış ve “Sevgili Rus Dostlarımız, Dün bu ülkede ortaya saçılan montajlar, kumpaslar, Deep Fake içerikler, kasetlerin arkasında siz varsınız. Eğer 15 Mayıs sonrası dostluğumuzun devamını istiyorsanız, elinizi Türk’ün devletinden çekin. Biz hala işbirlikten ve dostluktan yanayız.” ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu’na yanıt Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov,’dan geldi. Rusya'nın Türkiye'deki seçimlere müdahale ettiği iddialarını reddeden Peskov "Bu tür suçlamaları şiddetle reddediyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu'na böyle bir bilgi verildiyse bu yalan bilgidir ve bu şekilde değerlendirilmesi gerekir" dedi.

"Bunlar yalancıdır"

"Diğer ülkelerin içişlerine ve seçim süreçlerine karışmadığımızı defaatle söyledik ve bunda ısrarcıyız. Resmi olarak beyan ederiz ki, herhangi bir müdahale söz konusu olamaz. Eğer birileri Kılıçdaroğlu'na böyle bir bilgi vermişse, bunlar yalancıdır" diyen Peskov şunları söyledi:

"Biz, Türkiye'yle ikili ilişkilerimize çok ama çok değer veriyoruz. Zira Türkiye, şimdiye dek karşılaştığımız tüm bölgesel ve küresel sorunlarda çok sorumlu, egemen ve düşünülmüş bir tutum sergiledi."



Bu Haber 12.05.2023 - 13:26:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.