Rusya’dan iç turizme 3,5 milyar ruble destek

Rusya’dan iç turizme 3,5 milyar ruble destek

Rusya, geri ödeme programı kapsamında (cashback) iç turizme 3,5 milyar ruble daha destek sağlayacak.


Rusya’nın pandemi döneminde iç turizmi desteklemek için hayata geçirdiği geri ödeme programı (cashback) kapsamında 3,5 milyar ruble (42,5 milyon dolar) daha tahsis edildi.

1,5 milyon kişi daha yararlanacak

Rusya Federasyonu Başbakanı Mihail Mişustin, programı kullanmak isteyen birçok Rus vatandaşı olduğunu belirterek, “Hükümet, Rusya’da en az 1,5 milyon vatandaşımızın daha rahat tatil yapabilmesi için turistik cashback programını 15 Nisan’a kadar uzatmaya karar verdi. Böyle bir önlemin uygulanması için de ek olarak 3,5 milyar ruble ayıracağız” dedi.

Turizm sektörünü canlandıracak

GazetemRu’da yer alan habere göre Mişustin, batı yaptırımları sonrası oluşan durumda Rusya’da tatil imkanını vatandaşlar için daha erişilebilir ve konforlu hale getirmek için uygulanan cashback programının hızla popüler olduğunu söyledi. Başbakan, aynı zamanda bu eylemin turizm sektörünü canlandırdığını da ifade etti.

1 Mayıs’a kadar uzatıldı

Başlangıçta son tarihi 9 Nisan olan cashback programı daha sonra 1 Mayıs’a kadar uzatılmıştı.

Rosturizm Başkanı Zarina Doguzova, 18 Ocak’ta başlayan turistik cashback programının beşinci aşamasında 12 Nisan’a kadar paket tur veya konaklama aktivitelerinden 200 bin katılımcının yararlandığını vurgularken, konaklama ve tatil turu harcamalarını içeren 5 milyar rubleden fazla geri ödeme işlemi gerçekleştirildiğini söylemişti.

Programın koşulları aynı kalırken, programın istisnasız Rusya Federasyonu’nun tüm bölgelerinde en az iki gecelik gezileri içerdiği ifade edildi.

MIR kartı detayı

Cashback programını kullanan turistlerin ulusal kredi kartı MIR ile ödeme yapması durumunda, bilet veya paket tur tutarının yüzde 20’si beş gün içinde otomatik olarak harcama yapan tatilcilerin hesabına iade ediliyor. Cashback programında azami tutar ise 20 bin ruble.



Bu Haber 15.04.2022 - 09:12:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.