Rusya yaptırım uygulayan şirketleri kamulaştırmaya hazırlanıyor

Rusya yaptırım uygulayan şirketleri kamulaştırmaya hazırlanıyor

Rusya, yabancı firmaların mülklerini kamulaştırmaya yönelik ilk adımı onayladı.


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 5 Mart'ta bir kararname yayımlayarak 'dostane olmayan' ülkeleri hükümetin onayına sunmuştu Rusya, yaptırımlara katıldığını açıklayan ve Rusya Federasyonu’ndaki operasyonlarını durduran yabancı şirketleri kamulaştırmaya izin veren düzenleme yapıyor.

Kamu Tüketici Girişimi örgütünün başkanı Oleg Pavlov, İzvestia'ya verdiği röportajda, hükümete ve Başsavcılığa Rusya'daki işlerin durması nedeniyle kamulaştırılabilecek 59 şirketin bir listesini gönderildiğini açıkladı.  Habere göre, tartışılan listede tüketicilere hakları ile ilgili garanti vermeden Rusya'da faaliyetini durduran şirketler var. Bunlar arasında Volkswagen, Apple, IKEA, Microsoft, IBM, Shell, McDonald's, Porsche, Toyota, Coca Cola, H&M de sırlanıyor.

Karara göre Rusya, sermayesinin yüzde 25'inden fazlası dostane olmayan yabancı ülkelere ait firmaları, ülkedeki iş olanaklarını korumak ve iflası önlemek adına kamulaştırma konusunda ilk adımı attı. Söz konusu yasa ile dostane olamayan ülkelerin vatandaşlarına ait şirketlere kayyum atanabilecek.  Pavlov, bu şirketlerin vatandaşlara, devlete ve müteahhitlere karşı toplam yükümlülüklerinin 6 trilyon rubleden fazla olduğunu kaydetti.



Bu Haber 10.03.2022 - 15:39:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.