Rus turizmciler: Türkiye ile rekabet edemeyiz

Rus turizmciler: Türkiye ile rekabet edemeyiz
''Açık Kırım Forumu''nda bir araya gelen acenteler, tur operatörleri ve otelciler, Kırım'da yaşanan sorunları ve 2021 beklentilerini paylaştı.

TurizmGüncel – Dış Haberler

Forumda konuşan Ulusal Tur Operatörü ALEAN Genel Müdürü Ilya Umansky, Kırım dahil, Rusya'daki resortlerin temel sorununun yüksek kaliteli oda bulunmaması. Karadeniz kıyısındaki resortlerin yalnıza yüzde 10'unun kaliteli olarak sınıflandırılabileceğini belirten Umansky, Kırım'da bulunan konaklama tesislerinin (özel sektöre ait olanlar) kayıt dışı olduğunu ve bu tesislerle tam teşekküllü çalışma imkanının zor olduğunu kaydetti.

Türkiye ile rekabet neden zor?

Biblio-Globus'un temsilcisi olarak toplantıya katılan Opora Rossii'nin Başkan Yardımcısı Alexey Kozhevnikov de, Rusya'da resortlerin kalite sorunu olduğunu belirtti. Bu yıl Kırım'a 300 bin turist götürdüklerini kaydeden Kozhevnikov, buna rağmen Kırım'daki doluluk oranlarının Krasnodar bölgesindeki seviyeye ulaşamadığını kaydetti.

‘’Türkiye’ye gitmeye alışkın turisti nasıl tutacağız’’

İşletmelerin bölge turizmine yatırım yapması için çekici ekonomik telciklere ihtiyaç olduğunu belirten Alexey Kozhevnikov, ''Vergi teşviklerine, düşük faizli uzun ve kısa vadeli kredilere ihtiyaç var. Sınırlar kapalıyken Rus içi destinasyonlar ciddi bir turist trafiği yakaladı. Ancak sınırlar tam olarak açıldığında, Türkiye'ye gitmeye alışkın turistin nasıl tutulacağı sorusu ortaya çıkacak. Öte taraftan, Rusya'daki resortlerin fiyat-kalite dengesi beklenenin altında. Bunun nedeni de, yüksek maliyetlerin fiyatlara yansıtılması.'' dedi.

‘’Türkiye otelleri destekliyor’’

Toplantıda konuşan uzmanlar, Rusya'daki resortlerin Türkiye'dekilerle rekabet etmesinin zor olduğuna dikkat çekti. Uzmanlar, Türkiye'deki otellerin devlet tarafından desteklendiğine vurgu yaptı. Konaklama sektörüne dönük yatırımların geri dönüşünün uzun olduğuna işaret eden uzmanlar, bu nedenle Avrupa'da bu tip projelerdeki KDV'nin yüzde 6-7 olduğunu ifade etti.

Kırım Turizm Bakanı Vadim Volchenko ise, Kırım'ın 12 ay turist alacak şekilde oda sayısının arttırılacağını açıkladı. Kırım'a 5 yıl içinde 20 bin yatak kazandırmayı hedeflediklerini belirten Bakan Volchenko, bunun Kırım'daki ekonomik görünümü değiştireceğine işaret etti.



Bu Haber 11.12.2020 - 10:11:27 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.