Rus turistler Türkiye'de Troy’u kullanacak, işte tüm detaylar

Rus turistler Türkiye'de Troy’u kullanacak, işte tüm detaylar

Rus turistlerin Türkiye'de Türk ödeme sistemi Troy'u kullanabilmesi için gerekli alt yapının hazırlığı tamamlandığı bildirildi.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Rusya'nın önde gelen gazetelerinden Kommersant, Rus turistlerin Türkiye'de Troy ödeme sistemini kullanabileceklerini yazdı. Haberde, Sanal olarak kullanılacak Troy kartların AppStore ve GooglePlay'de indirilebildiği ifade edildi.

Limit 250 bin TL

Habere göre Türkiye'ye gelen Rusya Federasyonu vatandaşları pasaport bilgilerini dijital ortama aktardıktan sonra Letim uygulamasına kaydolacak ve daha sonra sanal bir Troy kartı elde edecek. Ruslar, Rus bankalarındaki ruble hesaplarından Troy hesaplarına Türk Lirası transfer edebilecek. Yatırılabilecek maksimum tutar ise 250 bin Türk lirası (850 bin ruble) olarak belirlendi.

Türk bankalar ABD-AB baskısıyla MIR ödeme sisteminden çıkmıştı

Daha önce Türkiye'de MIR ödeme sistemine dahil olan Türk bankalar, ABD ve AB'den gelen baskılar neticesinde geri atmış ve sistemin kullanımına geçen yıl son vermişti. Bunun üzerine Rusya Merkez Bankası, Rusların Türkiye'de ödeme yapabileceği sistemler üzerinde çalıştıklarını açıklamış, seçeneklerden birinin de Türk ödeme sistemi Troy olduğunu ifade etmişti.

QR kodla nakit para çekimi

Rusya Federasyonu vatandaşları sahip olacakları Troy sanal kartı ile tüm ATM'lerden QR kodu okutarak nakit para çekebilecek. Sanal kartlar ayrıca tüm POS cihazlarında da geçerli olacak.

Temassız ödeme de yolda

Habere göre Ruslara fiziki kartlar verilmeyecek ancak birkaç içinde NFC ödeme sistemi ile mobil telefonları aracılığıyla temassız ödeme de yapabilecek.

Ülkelerine dönen Ruslar, Troy hesaplarında kalan paralarını tekrar Rus bankalarındaki ruble hesaplarına aktarabilecek.

Uzmanlar yüksek ücretlere ve hizmet yeterzsizliğine dikkat çekiyor

Öte taraftan uzmanlar Türk Lirasındaki istikrarsızlığa, kart yenileme, nakit çekme ve para çevirmede yüksek ücretlere dikkat çekiyor. Uzmanlar ayrıca, Troy sistemindeki yetersiz hizmet ve çağrı merkezine de işaret ediyor.



Bu Haber 03.08.2023 - 19:57:19 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.