Rus otellerine iki yeni standart

Rus otellerine iki yeni standart

Rusya’daki otellerde "her şey dahil" ve "ultra her şey dahil" standartları yürürlüğe girdi.


Rusya'da standartlardan sorumlu devlet ajansı Rosstandart, otellerde "her şey dahil" ve "ultra her şey dahil" standartlarının 30 Hazirandan itibaren yürürlüğe girdiğini açıkladı. Otellerin sisteme dahil olması gönüllülük temelinde gerçekleşecek.

TürkRus’un aktardığına göre, standartlarda her şey dahil ile ultra her şey dahil sistemi arasındaki temel farklardan biri sınırsız alkol servisiyle ilgili. Her şey dahil standardı sınırsız yerli içki, ultra her şey dahil ise ilaveten en az beş ithal sert içki ve en az yedi sert içkili kokteyl servis edilmesini öngörüyor.

Tass ajansına konuşan Ulusal Konuk Ağırlama Endüstrisi Birliği Başkanı Aleksey Volkov, ülkedeki otellerin yüzde 15'lik bölümünün bu standartlara uygun servis verebileceğini söyledi.

Konuyu haberleştiren Business FM'e konuşan sektörel uzmanlar ise standartların uygulanabilmesi için ülkede yeteri kadar alkol olup olmadığı sorusunu masaya yatırıyor.

Rusya Restoran ve Otel İşletmecileri Federasyonu Başkan Yardımcısı Vadim Prasov da sınırsız içki servis edebilecek altyapıya sahip otel sayısının 200-300 arasında olduğu görüşünde.



Bu Haber 01.07.2023 - 09:33:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.