Rıza Perçin: Turizm aslında kötüye gidiyor

Rıza Perçin: Turizm aslında kötüye gidiyor

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Rıza Perçin, artan fiyatlar nedeniyle turizm sektörünün aslında kötüye gittiğini belirtti.


Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Rıza Perçin Habertürk’ten Ahmet Hamdi Girgin’e turizm sektöründe yaşanan fiyat artışları ve döviz kurundaki artış hakkında değerlendirmede bulundu.

Eskiden bin dolara sattıkları tur fiyatlarını şu an bin 600 dolara satmak zorunda olduklarını ifade eden Perçin, “Turizm aslında kötü gidiyor. Bunda fiyatların etkisi var mı? Tabii ki var. Enflasyon karşısında daha fazla arttı mı? Böyle bir şey yok. Turizm fiyatları en fazla yüzde 50-60 arttı. 20 gün önce kötü gidiyordu. Neden? Dolar artmadı. Biraz artış olunca bunu telafi etmiş oldu. Önceden bir paket satıyorduk bin dolara. Şu anda bin 600, bin 700 dolara satmak zorundayız. Fakat kesinlikle ekonominin üzerinde bir artış olmadı.” şeklinde konuştu.

“Kur ne kadar artarsa turizm o kadar iyi oluyor”

Döviz kurlarındaki artışın maliyetleri düşürdüğünü ifade eden Perçin, “Kur artması konusunda bir gerçek var; kur ne kadar artarsa turizm o kadar iyi oluyor. Örneğin 10 dolarla 10 gram bir şey alabiliyorken, şimdi 16-17 gram bir şey almaya başladık. Maliyetleri düşürdü yani. Turizm için şu anki kur pozitif etki ediyor.” açıklamasında bulundu.

“Türkiye’ye vize ambargosu var”

Türkiye’ye vize ambargosu uygulandığının altını çizen Perçin, “Türkiye’nin bir vize sorunu var. Türkiye'ye uygulanan bir ambargo var özellikle 2-3 ayda. Her zaman konser veren bazı sanatçılar bile vize alamadı. Bu yüzden yurt dışında tatile giden yeni bir dalga yok. Mevcut vizeliler gidebiliyor tabii. Vize istemeyen Balkan ülkelerine gidiş biraz arttı. Fakat biz hep çağrı yapıyoruz, tatilinizi lütfen Türkiye'de geçirin diye.” ifadelerini kullandı.



Bu Haber 08.07.2023 - 14:46:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Levent Ertürk 10.07.2023 - 06:11

    Personeli yaşatın sizde yaşayın. Personel köle gibi yaşayacak kirasını bile ödeyemeyecek hatta evlenemeyecek ama sizin işlerinizi hiç hatasız çok iyi yapacak. Geçinebilmek için 2. işde çalışıyorum.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.