Putin, iç hat uçuşlarının çok pahalı olmasından yakındı

Putin, iç hat uçuşlarının çok pahalı olmasından yakındı
Rusya Başbakanı Vladimir Putin iç hat uçuşlarında bilet fiyatlarının çok yüksek olmasını eleştirdi ve Federal Tekelle Mücadele Kurulu’nu göreve çağırdı. Birinci Kanal’da soruları yanıtlayan Putin, Moskova-Kamçatka uçuşlarının, Moskova-New York uçuşlarından iki kat daha pahalı olmasını örnek gösterdi.

 
Putin konuşmasında, “İç  hatların zamlı olmasını uluslar arası alanda olduğu gibi bir rekabetin olmamasından kaynaklandığını düşünüyorum. Orada şirketler bunu yapmaya zorlanıyor ve fiyatları değiştirmenin yollarını buluyor. Ancak içerde bunu yapmamak için bir çok neden ve gerekçe bulup getiriyorlar…” eleştirisi getirdi.
 
Petrol varil fiyatlarının çok yüksek olması ile ilgili de gün içinde eleştiriler getiren Putin, “Burada, Tekelle Mücadele Servisi’nin daha aktif çalışması  gerektiğini düşünüyorum” dedi.
 
Federal Tekelle Mücadele Kurulu geçen yıl bir çok petrol şirketinin uçak yakıtlarını yüksek tutmaları nedeni ile ceza kesmiş, ancak tüm cezalar mahkemelere yapılan itirazlar üzerine iptal edilmişti.


Bu Haber 30.08.2010 - 10:22:07 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.