Otelinde Rus turisti bir numaraya yükseltti, fiyatını 2015 seviyesine çıkardı

Otelinde Rus turisti bir numaraya yükseltti, fiyatını 2015 seviyesine çıkardı
Liberty Hotels Lykia ve Sentido Lykia Resort & Spa Genel Müdürü Mehmet Biçer, sezonun sona yaklaştığı şu günlerde TurizmGüncel'in sorularını yanıtladı. Otelin yönetimini devraldığı 2013 yılında ''İngiltere'nin hakim olduğu Dalaman'daki bu oteli Rus destinasyonu yapacağım'' diyen Biçer, 2017 yılında otelinde Rus turistin bir numaraya oturduğunu açıkladı. Meslektaşlarına bir de tavsiyede bulunan Biçer, ''fiyat indirimi yarışını bırakın, risk alıp fiyatlarınızı yüzde 10-15 arttırın'' dedi.



TurizmGüncel

Konaklama sektöründe farklı yönetim anlayışı ve tarzıyla tanınan Liberty Hotels Lykia ve Sentido Lykia Resort & Spa Genel Müdürü Mehmet Biçer (namıdiğer uçan genel müdür)  hem sezonu hem de tesisin 2017 perdormansını TurizmGüncel'e değerlendirdi. 2013'te belirttiği üzere Rusya ve Ukrayna'nın tesiste birinci pazar durumuna geldiğini kaydeden Biçer, 2018 kontratlarını 2015 fiyatlarına çok yakın, hatta hemen hemen aynı seviyede yaptıklarını ifade etti. Biçer meslektaşlarına da tavsiyede bulunarak, ''Fiyatlarınızı minimum 2016'nın yüzde 10-15 üzerine çıkarın'' dedi.

İşte Mehmet Biçer'in TurizmGüncel'in sorunlarına verdiği yanıtlar:

2013 yılında devraldığınız tesis şu anda ne durumda? Doluluk ve gelir açısından 2016'daki kriz yılına kıyasla, 2017'de nasıl bir noktadasınız?

''TESİSTE 20 MİLYON EUROLUK YENİLEME YAPTIK''

2014 yılından itibaren birçok şey değişti; 2 ayrı marka (LibertyHotelsLykia, SentidoLykiaResort&Spa), 2 ayrı konsepte (+) 16 yetişkin konsepti ve aile konsepti), her iki markamızı da ultra her şey dahil konseptine dönüştürdük ve tesise 20 milyon Euro civarı tadilat yatırımı yaptık. Ayrıca insan kaynakları yapımızı ve yönetim felsefelerimizi, hedef pazarlarımızı ve paylarını, marka algımızı hedeflerimiz doğrultusunda yeniden konumlandırdık.

Beklenmedik krizlere rağmen hedeflediğimiz değişimlerin tamamını gerçekleştirdik.

''2017 TARİHİMİZDEKİ EN İYİ İKİNCİ YIL OLDU''

2016 zor bir yıldı, hafif sarsıldık. Mevcut piyasa şartlarına göre en az etkilenen tesisler arasında yerimizi aldık. 2017 yılı her yönü ile dönüş yılı oldu bizim için ve tarihimizin en iyi 2. yılı (2015 en iyi yılımızdı) olarak bitecek gibi görünüyor. 2016 yılına göre bütün pazarlarda fiyatımızı  artırma başarısı gösterdik. Burada en önemli nokta, Avrupa pazarı dahil bütün pazarlarda oda fiyatlarımızı artırmamız oldu. Zira otellerin yüzde 95 i 2016 fiyatlarının altına düştü, biz olumlu yönde piyasanın tersine hareket sağlamış olduk.



Oteli işletmeye başladığınızda, ''Piyasanın tersine hareket ederek Antalya'yı İngiliz destinasyonu yaptım, şimdi de burayı Rus destinasyonu yapacağım'' şeklinde iddialı bir çıkışınız olmuştu. Şu anda tesiste Rusların ağırlığı nedir?

''RUSYA'YI BİRİNCİ PAZARMIZ YAPTIK''

Hedefimizi gerçekleştirdik açık ara farkla  1. pazarımız Rusya-Ukrayna pazarları oldu. Siyasi bir sorun olmadığı sürece, bundan sonraki yıllarda da 1.pazarımız olmaya devam edecektir. Çünkü yıllardır yaptığımız tanıtım çalışmalarımız,  üst seviye hizmet standartlarımız nedeniyle bilinirliğimiz üst seviyelere çıktı ve kesinlikle oralarda kalacağız. Oynun kurallarının tersine oynamak, uçlarda gezmek her zaman heyacanlıdır.
Özet olarak; herkesin gittiği yönde giderseniz başarıyı yakalayamazsınız.



Turizmin görece iyi durumda olduğu 2013, 14 hatta 15 yıllarında sıra dışı personel politikalarınız vardı. Bunları 2016 ve 17'de de uygulayabildiniz mi?

SEZON ORTASINDA YÖNETİM KADROSUNU YURT DIŞINA TATİLE GÖTÜRDÜ

Artık sektörde çok bilinen sıra dışı personel politikalarımızı 2016 ve 2017 yıllarında üst seviyede uyguladık. İçinde hiçbir yasak olmayan sadece Liberty çalışanlarının ilave haklarını anlatan “Personel el kitapçığımıza “ % 100 uyuyoruz, hata yaptığımız zamanlarda ben ve yönetim kadromuz , personellerimiz tarafından uyarılıyoruz. Hem 2016 yılında, hem de bu yıl sezonun en yoğun döneminde yönetim ekibimle yurtdışına tatile gittik. Özellikle bu yıl ağustos ayında 4 günlüğüne gitmiş olduğumuz Moskova-St Petersburg gezimiz eğlenceli, kültürel olarak çok faydalı ve hepsinden önemlisi en büyük pazarımız Rusya hakkında izlenim oluştırmamızı sağladı. Daha önce doğru bildiğimiz yanlışları, Rus insanın hayata bakışını ve sosyolojik yapısını yerinde gördük ve Rusya pazar payımızı artırmamız konusunda oy birliği ile hemfikir olduk. Hem yönetim kadromuz için bir nefes alma, zihinleri boşaltma imkânı sağlandı hem de otelde kalan ara yöneticilerimiz ve personelimiz kusursuz operasyonu götürerek kendilerine duyulan güvenin hakkını vererek, özgüvenlerini arttırdılar.

Kriz döneminde (2016 – 2017 sezonlarında) kimi tesisler çalışanlarının yarısını işten çıkardı. Siz bu dönemi nasıl yönettiniz?

''MESAİ ARKADAŞLARIMIZA ENFLASYONUN ÜZERİNDE ZAM YAPTIK''

Öncelikle rakiplerimizin yaptığı hataları yapmayarak krizi avantaja çevirdik diyebilirim. Başta yemek olmak üzere, mesai arkadaşlarımızın sosyal haklarını arttırdık, tamamını işlerine döndürdük, maaşlarına enflasyon oranlarının üzerinde zam yaptık ve 8 saat üzeri çalışan herkesin mesailerinin karşılığını verdik.

Bunun sonucunda ekip olma duygumuz iyice pekişti ve hep beraber 2016 gibi derin bir krize karşı savaş verdik. Sonucunda hafif sarsılarak 2016 gibi büyük bir krizden çıktık.



30 Ağustos Zafer Bayramı için hazırladığınız film özellikle sosyal medyada viral oldu. Bu fikir nereden çıktı?

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum; iki nedenden dolayı ben çok şanslı bir genel müdürüm;

1- Yönetim ekibimin tamamı ülkemizin bütünlüğüne, Atamıza ve Türk bayrağına tutku ile bağlı,

2- Yönetim ekibimin tamamı işlerini çok daha iyi yapmak için iş yüklerini severek artırma ve şahsi risk alma istekleri üst düzeyde. Bu yönde en büyük engelleri benim sanırım. Cimriliğim nedeniyle gider bütçelerini kısıtlıyorum…

''O VİDEO ÇALIŞANLARIMIZIN KOŞULSUZ DESTEĞİ İLE YAPILDI''

Bu bağlamda eğlence müdürümüz Cengiz Çakır ve dijital medya müdürümüz Nuri Alp Saral arkadaşlarımızın amatör ruhla, aşkla çalışması ve birçok çalışanımızın koşulsuz desteğiyle hazırlanan bir videodur. Beni de ihmal etmeyip görev vererek onurlandırdıkları için kendilerine teşekkür ediyorum.

Video yayınlandıktan çok kısa bir süre sonra gösterilen ilgiden dolayı büyük şok yaşadık, telefonlara ve mesajlara 3 gün boyunca yetişemedik.  Son verilere göre izleme sayısı 15 milyonu geçti.

Önümüzdeki döneme ilişkin başka yenilik planlarınız var mı?

2018 yılında kayda değer yeniliğimiz olmayacak. Ancak 2019 yılından itibaren sürpriz yeniliklerimizle sektöre sıra dışı katkılar yapacağımızdan emin olabilirsiniz.

2017'nin ilk 8 ayı itibariyle Türkiye'nin ziyaretçi sayısında bir önceki yıla kıyasla bir toparlanma söz konusu ancak hala 2014 ve 2015 rakamlarının gerisinde. 2018'de bu açık kapanabilir mi?

''AVRUPA  İLE SİYASİ SOUNLAR GİDERİLMEDEN 2014-15 RAKAMLARINI YAKALAYAMAYIZ''

Avrupa ile siyasi sorunlarımızı gideremediğimiz sürece 2014-15 yılını yakalamamız imkânsız. Her şeyden önemlisi Avrupalı turist önceki 2014-15 yıllarındaki gibi akın akın gelmediği sürece turizmin sürdürülebilirliğinden asla bahsedemeyiz. Ayrıca  Avrupalı turist dönmediği sürece turizm yatırımı yapmak çok büyük risk taşımaktadır.

''SEZON EGE'DE 4 AYA, ANTALYA'DA 6 AYA DÜŞTÜ''

En azından önümüzdeki 2-3 yıl resortlarımızın resmi belli oldu; Ege’ de sezon 4 aya, Akdeniz’de 6 aya düştüğü (işletmelerin kar yapacağı aylar bakımından) gerçeğini net bir şekilde görerek hesap yapmak, beklenti oluşturmak zorundayız.

2018 kontratlarını 2017'ye nazaran daha iyi koşullarda yapabildiniz mi, fiyatların normal seviyesine ulaşması ne kadar sürer?

''RİSK ALDIK, FİYATLARI 2015 SEVİYESİNE ÇIAKRDIK''

Dediğim gibi, bulunduğumuz bölgede para kazanabileceğimiz ay sayısı 4'e düştü. O nedenle biz bütün riskleri alarak 2018 fiyatlarımızı en iyi yılımız olan 2015 rakamlarına yaklaştırdık, hatta aynı seviyeye getirdik diyebilirim.

2018 yaz sezonu hakkında  ilave etmek istediğiniz bir şey var mı ?

''FİYAT İNDİRİMİ YARIŞINI BIRAKIN, FİYATLARINIZI YÜKSELTİN''

Meslektaşlarımdan 2018 yılına yönelik tek bir ricam var. 2017 sezonundaki fiyat indirim yarışını bırakmaları ve en azından fiyatlarını 2016 ortalama fiyatlarının minimum% 10 -15 üstüne çıkmaları ve bunu bir risk olarak görmemeleri.

Genel olarak ise, özellikle 2016 yılında yaşadığımız olaylardan sonra geleceğe yönelik acabalarımız bitti mi? Hayır hiç bitmiyor, bitmeyecek gibi de...


Bu Haber 04.09.2017 - 19:31:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Levent Güleç 05.09.2017 - 05:47

    Sayın Biçer, sizi tebrik eder ve başarılarınızın devamını dilerim. Saygılarımla

  • Burak 05.09.2017 - 12:25

    Her şey dahiller turizmin katilidir! Turizmi fazlasıyla kalitesizleştirdi bari iyi bi şeymiş gibi açıklamalar yapmayın. Dünyada elit sayılabilen kaç yerde her şey dahil var, yetmedi ultrasını icat ettiniz. Geçen sene insanlar zehirlendi işletmenizde, her şey dahilin tüketim çılgınlığı.. Fiyat politikası içinde durumu bilmeyenler için açayım bu kuruluş dayanma gücüne sahip, sahibi Hasan Özyer bilmeyenler için yazayım Ak Parti Milletvekili. Yani bir yıl zarar etmiş iki yıl zarar etmiş koymaz.

  • turizmco 05.09.2017 - 10:04

    Rus Turist 1 numara olmayan otel zaten yok, garip

  • Ayşen Gökçe 05.09.2017 - 12:05

    Krizde bile personele zam yapmak, adam çıkarmamak çok güzel işler. personel ile bütünleşerek zorlukları aşmak, insanları önemsemek, geleceğe umutla bakmak, iyimser olmak hepsi var yazıda. 30 ağustos videosu olağanüstü. Tebrikler

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.