Önümüzdeki yıl tatiller daha da pahalı olacak

Önümüzdeki yıl tatiller daha da pahalı olacak

Almanya'da tüketiciler artan fiyatlarla karşı karşıya. Diğer yandan, enflasyon nedeniyle tatiller de daha pahalı hale geliyor. Peki gelecek yıl hala ekonomik tatiller mümkün olacak mı? Sektör uzmanları değerlendiriyor.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Bu yıl için seyahatlerde patlama yaşanan Almanya'da, sektör uzmanları gelecek yılki tatil fiyatları için temkinli konuşuyor. Ortak kanı, tatil fiyatlarında önemli artışlar yaşanacağı yönünde.

Alman iş ve turizm dergisi fvw'ye konuşan DER Touristik Ürün Müdürü Sven Schikarsky, FTI Group Uzak Mesafe Turlar Müdürü Matthias Huwiler, Yunan otel grubu Grecotel'in Kıdemli Satış Müdürü Vangelis Vassiliou ve Sancarbarlaz Seyahat Acentesinin sahibi Önder Sancarbarlaz 2022 için oldukça iyi rakamlar bildiriyor.

"Bu yıl talep güçlü kalmaya devam edecek"

Sonbahar için de yüksek beklenti içinde olan turizmciler, fiyatların uzun müzakereler sonucunda belirlenmiş ve sabitlenmiş olmasından dolayı talebin yılın geri kalanında da güçlü kalmaya devam edeceğine dikkat çekiyor.

Ancak 2023 yaz sezonu söz konusu olduğunda aynı şeyleri söylemek mümkün olmuyor. Katılımcılar, 2023 yılında tatilcilerin tatile daha fazla ödeme yapmak zorunda kalacağını, çünkü her alanda maliyetlerin arttığına işaret ediyor.

"Avustralya'ya gidecek olan insan Akdeniz'e gitmiyor"

Elbette bu durum tatil talebinin aniden sona ermesi anlamına gelmiyor. DER Touristik Ürün Müdürü Sven Schikarsky, "Çok daha zor olacağını bilmemize rağmen, iyimser bir şekilde 2023 yaz sezonuna hazırlanıyoruz." dedi. Schikarsky, şu anda bir düşüş hissetmediklerini belirtirken, Grecotels'den Vangelis Vassiliou, 2023 tekliflerini hazırlamaya başladıklarını anlatıyor.

FTI, fiyatlarda artış yaşanmasına rağmen uzak mesafe tatillerde ciddi bir düşüş beklemiyor. FTI Group Uzak Mesafe Turlar Müdürü Matthias Huwiler, "Avustralya'ya gitmek isteyen kişi, fiyatlar yükselse bile Avustralya'ya gidiyor, Akdeniz'e değil. Tüketiciler şu anda artan fiyatlardan çok uçuş kaosunun getirdiği belirsizlikten korkuyor ve kimileri rezervasyon yapmıyor.

"Uçak bileti seyahat ahrcamasının yüzde 25-30'u"

Sven Schikarsky, artan fiyatların insanları seyahatten ve tatilden alıkoymayacağı görüşünde. Schikarsky, "Uçak bileti toplam paket tatil harcamasının yüzde 25-30'unu oluşturuyor ve bu oran onların seyahate çıkıp çıkmayacağını belirlemiyor." dedi.

“Tunus ve Türkiye gibi ucuz destinasyonlar...”

Yükselen fiyatlar nedeniyle insanların destinasyon tercihinde değişiklikler olabileceğine de işaret ediliyor. Örneğin, Tunus ve Türkiye gibi 'ucuz' destinasyonlar tatil için daha az paraya sahip insanlar tarafından daha fazla tercih dilebilir.

Grecotel yöneticisi Vassiliou, insanların bütçelerine göre seyahat planlayabilmek için daha esnek olacaklarını düşünüyor. Vassiliou'ya göre insanların çoğu Yunanistan'a seyahat etmekten çekinmeyecek.

"Gelirimiz 2019'un yüzde 25 üzerine çıktı"

Seyahat acentesi Sancarbarlaz'ın sahibi Önder Sancarbarlaz, bu yılki gelirinin 2029'un yüzde 25 üzerine çıktığını ifade etti. Rezervasyonunu erken yapanların daha ucuza satın alacağını kaydeden Sancarbarlaz, Rusya-Ukrayna savaşının bitmesi durumunda Akdeniz destinasyonlarına dönük talebin güçlü bir şekilde artacağını söyledi.



Bu Haber 16.08.2022 - 11:36:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.