Ömer Faruk Dengiz: Bodrum’u aşağı çekmeye çalışıyorlar

Ömer Faruk Dengiz: Bodrum’u aşağı çekmeye çalışıyorlar

Türkiye’nin gözde turizm bölgesi Bodrum, sezon başlarken yine ‘fahiş fiyat’ haberleriyle gündemde. BODER Başkanı Ömer Faruk Dengiz ise, bu tip haberlerle Bodrum’un aşağıya çekilmek istendiğini söylüyor.


Turizm Güncel

Bodrum
’da geçen yıl 200 lira olan lahmacunun bu yıl 450 liraya yükseldiğine ilişkin haberler ile ilgili Turizm Güncel’e değerlendirme yapan Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkanı Ömer Faruk Dengiz “Bodrum’da 20 liraya da lahmacun var, 450 liraya da. 450 liraya lahmacun satılan yerde insanlar partilerden, eğlenceler ve daha birçok şeyden de faydalanıyor.” dedi.

Yapılan haberlerle Bodrum ile ilgili algı yaratılmaya çalışıldığını ifade eden Dengiz “Kos’a gidin orada da pahalı oteller ve restoranlar var. Bu tip haberlerle kendi kendimize kötülük yapan tek milletiz. Bodrum'un pahalı bir destinasyon olduğunu belirten kafa karışıklığını kaldırmamız gerekiyor. Günlük kişi başı 450 liraya da otel var. Yüksek sezonda 1 milyon liraya 5 gece konaklama yapılan yerler de var. Bu tarz yerler oteller içerisinde villa ve apart konsepti olarak hizmet veriyor. Burada 7 kişi de konaklayabiliyor.” diye konuştu.

Bodrum ile ilgili olumsuz haberler yapılarak reyting kazanılmaya çalışıldığını kaydeden Dengiz şunları söyledi:

Bodrum zenginler için de önemli bir destinasyon. Buradaki yeme, içme, eğlence, her şey dikkat çekiyor. Bodrum’u biraz aşağıya çekmek istediklerini hissediyoruz. Bizler işi doğru yapanların yanındayız. Hizmetten memnun olmayan insanlar gider gerekli yerlere şikayetini yapar. Yönetici ile görüşür ‘ben bunu sevmedim’ der. Daha olmadı oraya bir daha gitmez. Ama pahalılık söz konusu olduğunda Alaçatı gibi yerlerden bahsedilmiyor, oralar öne çıkarılmıyor. Ama basında Bodrum daha fazla konu olunca eksik ve olumsuz yanlarına bakılıyor, ona göre olumsuz haber çıkarıyor.”



Bu Haber 03.05.2023 - 08:52:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.