O otel inşaatı mahkeme kararından 110 gün sonra mühürlendi

O otel inşaatı mahkeme kararından 110 gün sonra mühürlendi
Taksim'de Maksim Gazinosu ve Majik Sineması'nın yerine yapılan otel inşaatı, mahkemenin verdiği ruhsat iptali kararının üzerinden 110 gün geçmesinin ardından Beyoğlu Belediyesi tarafından mühürlendi


Taksim'de Majik Sineması ve Maksim Gazinosu2nun yerine yapılan 17 katlı otel ve AVM inşaatının durdurulduğu bildirildi. 1. İdare Mahkemesi tarafından verilen ruhsat iptali kararı,  Beyoğlu Belediyesi tarafından kararın üzerinden 110 gün geçtikten sonra uygulandı ve inşaat mühürlendi.
 
Metro Park Otel tarafından açılan davayı görüşen 1. İdare mahkemesi, otelin yapılacağı parsele ayrıcalıklı yapılaşma hakkı verildiğine, bunun civardaki diğer parseller ve sit alanının tarihi dokusuyla uyumsuz olduğuna, yapılaşmanın - özellikle de otoparkların - trafiği sıkıştıracağına, ayrıca üzerinde kültür varlığı bulunan parsellerin birleştirilerek tek parsele dönüştürülmesinin 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na aykırı olduğuna karar vermişti. Karar 3 3 Ekim 2013 tarihinde verilmişti.
 


Bu Haber 24.01.2014 - 11:48:22 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.