NG Hotels Avrupa’da 200 milyon euroluk otel yatırımı yapacak

NG Hotels Avrupa’da 200 milyon euroluk otel yatırımı yapacak

NG Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür, yurtdışında 150-200 milyon euroluk otel yatırımı için arayışta olduklarını açıkladı.


NG Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür, yurtdışındaki yakın coğrafyada otel yapma planlarının olduğunu ve yatırım bedelinin ortalama 150-200 milyon euroyu bulabileceğini ifade etti.

Dünya’dan Mehtap Halıcı’nın haberine göre, Güral, “Avrupa’da yer arayışındayız. Daha önce Viyana’da ve Atina’da da bir fırsat olmuştu ancak olmadı. Biz aile ve profesyonellerimiz olarak elimizin işin üstünde olmasını önemsiyoruz. Gittiğimiz ülkeye bağlı olarak maksimum 2-3 sene içinde yatırımı yapıp çıkarız ancak henüz bina veya arsa bulamadık. İncelediğimiz bölgeler var.” dedi.

 “Bodrum ve Antalya’da da yeni otel inşaatına başladık”

Türkiye turizm sektöründeki potansiyele inandıklarının altını çizen Hediye Güral, yatırım planlarını anlattı: “Bodrum ve Antalya’da da yeni otel inşaatına başladık. NG markalı bu oteller resort konseptte olacak. Antalya’yı da Bodrum gibi 2025 sezonuna hazırlayacağız. 1600 kişilik istihdamımıza yeni yatırımlarla bin kişi daha eklenecek.”

Afyonkarahisar’da GES kuracak

Turizmde sürdürülebilirliğin hem çevrenin korunması açısından hem de sektörün geleceği için önemli olduğunu ifade eden Hediye Güral Gür, Türkiye’de sürdürülebilir sertifikasını alan ilk otellerden biri olduklarını ifade etti. Sürdürülebilirliği bütüncül olarak ele aldıklarına dikkat çeken Güral, Afyon’da yatırımlara başlamak için kendi arsalarına güneş enerjisi santrallerine yönelik araştırmalar yaptıklarını da ekledi.



Bu Haber 08.05.2023 - 10:54:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.