MNG Holding'den 200 milyon dolarlık çifte minareli otel

MNG Holding'den 200 milyon dolarlık çifte minareli otel
Topkapı ile Kremlin saraylarının benzerlerini otel olarak yaptıran MNG Holding, ilgi alanına kış turizminin merkezi haline gelen Erzurum'u dahil etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, MNG Holding ile 200 milyon dolarlık yatırım anlaşması yaptıklarını açıkladı.


Proje içinde tarihi Çifte Minerali Medrese'nin benzeri bir otel bulunacak. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler yapılacak otelin ikiz kulelerinde dev bir eğlence merkezinin kurulacağını bildirdi.  Küçükler, "Türkiye'nin önemli bir holdinginin kış turizminde marka olan Erzurum'a yatırım yapacak olması kenti uçuracaktır" dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler
"Şehirlerarası otobüs terminalinin olduğu alanı Türkiye'nin markası olan bir holdinge verdik. Türkiye'de, turizm sektöründe önemli yatırımları bulunan MNG Holding'in Erzurum'a yatırım yapacak olması açıkcası bizi çok heyecanlandırıyor. Böyle büyük bir marka, Erzurum'un simgesi olan Çifte Minareli Medreseyi ilham alarak kentin siluetini değiştirecek ikiz kule yapacak. İkiz kulelerde, şehir oteli, Avm, rezidansın yanı sıra Türkiye'nin önemli eğlence merkezlerinden biri Erzurum'da olacak. Bu önemli proje, sadece Erzurum ve Doğu Anadolu Bölgesi'ne hitap etmeyecek. Bu proje sayesinde İran, Gürcistan ve Azerbaycan gibi komşu ülkeler de Erzurum'a akın edecek. Eğlence merkezi, Avm ve şehir otelinin yapılması Erzurum için ayrı bir değer katacak. Biz bunun ihalesini 27 milyon 300 bin liraya yaptık. Böyle bir çalışma inşallah şehrimize büyük imkanlar getirecek. MNG holding, artık Erzurum'u düşünüyor ve yatırım yapıyor. Büyükşehir Belediyesi de en büyük destekçisi oluyor. Bu firmayı sonuna kadar destekleyecek. "

MNG HOLDİNG, İKİ SARAYA MEDRESE EKLEYECEK


MNG Holding, Türkiye'de ilk olarak Topkapı Sarayı'nın ikizini Antalya'da 'World Of Wonders Topkapi Palace' adı ile hizmete açtı. 'WOW Topkapi Palace' ile yakaladığı başarıyı Bodrum'da açtığı 'WOW Bodrum Resort' ile sürdüren MNG Holding, 2002 yılında Bodrum'da ikinci bir oteli zincire dahil ederek, otel sayısını 3'e, yatak kapasitesini 3 bine çıkardı. Temalı otellerin gördüğü ilgi üzerine projeyi devam ettiren MNG Holding, 2003 Nisan ayında Kremlin Sarayı'nın ikizi WOW Kremlin Palace'ı Antalya'da WOW Topkapı Palace'ın hemen yanında faaliyete açtı. Şirket, Erzurum'un simgesi olan Çifte Minareli Medrese'nin benzerini kent girişine inşa edecek.


Bu Haber 22.06.2011 - 16:22:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.