Mısırlı turizmciler umudunu Putin’in ziyaretine bağladı

Mısırlı turizmciler umudunu Putin’in ziyaretine bağladı

Rus güvenlik uzmanları Mısır'daki turistik havalimanlarının güvenliğine ilişkin incelemelerde bulunmak üzere bir kez daha bu ülkeye gitti.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Rus uçağının Sina Yarımadası'nda düşürülmesinin üstünden 5 yıl geçmesine karşın Rusya'dan Mısır'ın turizm bölgelerine direkt tarifeli ve charter uçuş yapılmasına izin verilmiyor. Rusya ile Mısır arasındaki direkt uçuşlar sadece Moskova-Kahire arasında yapılan tarifeli uçuşlarla sağlanıyor.

Gözler Putin’in Mısır ziyaretinde

Rus güvenlik uzmanları, havalimanlarındaki güvenlik önlemlerini incelemek için bir kez daha Mısır'a gitti. Mısır'a giden heyet bu defa sadece havalimanlarını değil, tatil bölgelerini de inceledi. Rus heyetin turizm merkezlerinde ve turistlerin gittiği çarşı ve pazarlardaki güvenlik önlemlerini yerinde incelediği belirtiliyor. Rus heyetin tatil bölgelerinde de incelemelerde bulunması, uçuşların başlayacağına dair umutları da arttırdı. Şimdi Mısırlı turizmcilerin gözü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in mart ayında ülkeye yapacağı ziyarette. Ziyarette, uçuş yasaklarının kaldırılabileceği umut ediliyor.

36 kilometre duvar ördü

Basına demeç veren Sina Valisi Major General Khaled Fuda, Mısır'ın son beş yılda turistlerin güvenliğini sağlamak için çok şey yaptığını belirtti. Tesislerin bulunduğu bölgeyle çöl arasına 36 kilometre duvar ördüklerini belirten Vali, tüm turistik bölgelere kameralar yerleştirildiğini ifade etti.

Bundan önce 30 denetim daha yapıldı

Rus turistlerin ülkeye dönmesi için tüm şartların uygun olduğunun altını çize Fuda, Rus uzmanların nasıl bir rapor hazırlayacağı ve Rus turistlerin bölgeye tekrar dönüp dönmeyeceği konusunda ise emin olmadığını kaydetti. Mısır medyası da benzer bir yaklaşım gösteriyor. Rus heyetin yaptığı güvenlik incelemelerinin peşinden nasıl bir karar verileceğinin bilinmediğini yazan Mısır medyası, Rus heyetinin bundan önce de tam 30 tane güvenlik denetimi yaptığını hatırlatıyor.



Bu Haber 02.02.2021 - 09:19:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.