Michael Frenzel: Türkiye Almanya'da güçlü bir büyüme yaşayacak

Michael Frenzel: Türkiye Almanya'da güçlü bir büyüme yaşayacak
OTI Holding'in Türkiye'den ve yabancı ülkelerden gazetecilerin katılımıyla Antalya'da düzenlediği basın toplantısında konuşan Alman Turizm Federasyonu Başkanı ve OTI'nin Almanya danışmanı Michael Frenzel, Türkiye ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.


Konuşmasına OTI Holding'in 25. yılını kutlayarak başlayan Michael Frenzel, ''Ben Türkiye'nin 30 yıllık dostuyum. Antalya'nın büyük altın anahtarından bir tanesi de bana verilmiş durumda.'' dedi.

''GÜVENLİK, SADECE TÜRKİYE'YE ÖZGÜ BİR SORUN DEĞİL''

''Dostluk sadece iyi günler değil, işle ilgili baskıların olduğu kötü günler için de olmalı. Ben de şimdi OTI'ye Almanya'da yardımcı oluyorum.'' diyen Frenzel, seyahat sektörünün bir numaralı gündemlerinden olan güvenlik konusunun sadece Türkiye'ye özgü bir sorun olmadığının altını çizdi.

Turistin ödediği paranın karşılığını almak istediğini ifade eden Dr. Michael Frenzel, insanların Türkiye'ye hala gelmeye devam etmelerinin en büyük nedeninin yeni ve farklı deneyimler yaşamak olduğunu kaydetti.



''İYİ HABER: İNSANLAR SEYAHAT ETMEYE DEVAM EDİYOR''

''Daha önce söylediğim gibi, dünyanın tüm bölgeleri için bir güvenlik sorunu var. Dolayısıyla insanların ana endişesi elbette güvenlik.'' diye devam eden Frenzel, ''Ancak dünyada yüzde 100 güvenli bir yer yok. İnsanların bunu öğrenmeleri gerekiyor. Güzel haber ise, tüm bu olumsuz gelişmelere rağmen tüm dünyada turizm büyümeye devam ediyor. Terör saldırganları, insanların seyahat ve hareket özgürlüğünü kaldırmak için bu saldırıları yapıyor. Ancak insanlar buna rağmen seyahat etmeye devam ediyorsa bu güzel bir gelişmedir.'' değerlendirmesini yaptı.

''TÜRKİYE'YE DÖNÜK 2018 YAZ REZERVASYONLARI İYİ GİDİYOR''

Frenzel, konuşmasının devamında şunları söyledi:

Turizm sektöründe 30 yılda çok şey yaşadım. 11 Eylül gibi, tsunami gibi gelişmeler de turizme zarar veren gelişmeler oldu. Dünyanın en büyük turizm pazarı Avrupa'da, doğudan güneye doğru bir kayma yaşanıyor ancak bunun kısa zamanda geriye döneceğini söyleyebiliriz. İnsanlar destinasyonları seçerken, paralarının karşılığında aldığı değere bakıyor. Türkiye bu anlamda özel bir yerde. Açık ve dostça yaklaşımı olan bir ülke. İyi haber ise, 2018 yaz rezervasyonlarının iyi gidiyor olması. Dünyanın her yerinde riskler var. Almanya'dan Türkiye'ye 2018'de güçlü bir büyüme yaşanacağını görüyoruz.



''TURİST TERCİHİNİ DEĞİŞTİRİYOR''

2016 yılında İspanya ve İtalya gibi Almanya'nın klasik destinasyonlarında iki sorun ortaya çıktı. Bunlardan biri oluşan aşırı kalabalık ikincisi onun getirdiği bir sorun olarak servisin gerilemesi. Devamında ise protestolar yaşandı. Bu konuyu aynı zamanda Dünya Turizm Örgütü içinde de tartışıyoruz. Türkiye dışındaki destinasyonlarda ciddi bir kalabalık ve onun getirdiği sorunlar var. Turistlere yönelik protestolar var. Bir yere giden turist aşırı kalabalıkla karşılaştığında, bir sonraki seyahatinde tercihini değiştiriyor.  



''ALTERNATİF OLARAK TÜRKİYE ÖNE ÇIKIYOR''

İyimserliğim sadece iyimserliğimden veya iyi gelen rezervasyonlardan değil. Turizmin belli noktalarda yoğunlaşması sorunları beraberinde getiriyor ve bu sürdürülebilir değil. İşte bu  noktada fiyat-kalite dengesi ile Türkiye, önemli bir alternatif olarak öne çıkıyor.



GERALD LAWLESS: 292 MİLYON İNSAN TURİZMDE ÇALIŞIYOR

Toplantıda konuşan Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi (WTTC) Başkanı Gerald Lawless, ''Bizler turizmin çeşitli ayaklarındaki şirketlerin CEO'larını bünyesinde barındıran bir kurumuz. Günümüzde turizm dünya  GSYH'sinin yüzde 10'unu karşılıyor ve 292 milyon insanı istihdam ediyor. Biz genç insanların ve kadınların ilk çalışmaya başladığı sektör oluyoruz.'' dedi.

''TERÖR SALDIRILARINI SEYAHAT EDENLER DEĞİL, O ÜLKEDE YAŞAYANLAR YAPIYOR''

''Bizler konsey olarak, seyahat eyleminin güvenlik ve emniyet içerisinde gerçekleştirilmesine inanıyoruz.'' diyen Lawless, ülkelerin uyguladığı vize politikasına ise eleştirilerde bulundu. Lawless, ''Seyahatin kolaylaştırılmasını sağlayacak vize uygulamalarının hayata geçirilmesi gerekiyor. Seyahat eden insanın geldiği ülkeden ziyade, bireyin kendine bakılması gerekir. Yakın dönemde gerçekleştirilen terör saldırılarının o ülkeye gelenlerden ziyade o ülkelerde yaşayanlar tarafından gerçekleştirildiğini görüyoruz.'' şeklinde konuştu.



''YENİ DESTİNASYONLAR YARATIRKEN ASYA'YA DA BAKMAK GEREKİR''

Sadece geçen yıl 1.2 milyar insanın uluslararası seyahate çıktığını hatırlatan Gerald Lawless, ''Günümüzde 130 milyon Çinli turist seyahat ediyor. Burada bakıldığında Asya piyasalarına da bakmak, yeni destinasyonlar yaratırken Asya'yı göz önünde bulundurmak gerekiyor.'' dedi.

2017'nin şubat ayında BAE'nin Rusya ve Çin'e dönük vize muafiyeti getirdiğini kaydeden Lawless,  ''Bir önceki yıla kıyasla bu ülkelerden gelen insan sayısı yüzde 100'e yakın arttı. Burada vizenin seyahat için ne kadar önemli olduğunu görüyoruz.'' şeklinde konuştu




Bu Haber 22.10.2017 - 15:35:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.