Meta’ya büyük para cezası

Meta’ya büyük para cezası

Meta, kullanıcı verilerinin ABD’ye aktarılması nedeniyle Avrupalı ​​gizlilik düzenleyicileri tarafından 1,2 milyar euro para cezasına çarptırıldı.


Meta'nın Avrupa Birliği'ndeki denizaşırı operasyonlarını yürüten İrlanda Veri Koruma Komisyonu, şirketin 2020 Avrupa mahkemesi kararına rağmen Avrupa vatandaşlarının kişisel verilerini ABD'ye göndermeye devam ederek bloğun Genel Veri Koruma Yönetmeliğini (GDPR) ihlal ettiğini iddia etti. Avrupa'nın GDPR yönetmeliği, 2018 yılında yürürlüğe girmişti.

Webrazzi2nin aktardığına göre, Meta, kişisel verileri Avrupa Birliği içinde ve dışında aktarmak için standart sözleşme maddeleri adı verilen bir mekanizma kullandı ve bu durum, Avrupa Birliği'nin herhangi bir mahkemesi tarafından engellenmedi. İrlanda veri gözlemcisi, bu maddelerin Meta tarafından uygulanan diğer tedbirlerle birlikte AB'nin yürütme organı olan Avrupa Komisyonu tarafından kabul edildiğini söyledi. Ancak düzenleyici kurum, bu düzenlemelerin Avrupa Adalet Divanı tarafından tespit edilen veri sahiplerinin temel hak ve özgürlüklerine yönelik riskleri ele almadığını belirtti.

İrlanda Veri Koruma Komisyonu, Meta'ya karardan itibaren beş aylık süre içinde ABD'ye gelecekte yapılacak her türlü kişisel veri aktarımını askıya almasını söyledi. Yani şirket, kullanıcıların verilerini ABD'ye aktarmayı beş ay içinde durdurmak zorunda kalacak ve Meta'nın ABD sunucularından bu verileri kaldırması için altı ayı bulunuyor. Meta, kararı ve para cezasını temyize götüreceğini söyledi.



Bu Haber 24.05.2023 - 16:20:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.