Mehmet Nuri Ersoy: TÜRSAB yasasını değiştiriyoruz 

Mehmet Nuri Ersoy: TÜRSAB yasasını değiştiriyoruz 
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Seyahat Acentaları Birliği Yasasını değiştirmek için çalışmalara başladıklarını açıkladı.

Atatürk Kültür Merkezi’nde 9 aylık turizm verilerini değerlendiren Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 1618 sayılı Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Yasasını değiştireceklerini açıkladı.

Ersoy konuyla ilgili olarak “1618 sayılı yasada değişikliğe gidiyoruz. Çağın gerisinde kalmış bir yasa. Bununla ilgili detaylı yasa çalışmasına başladık. İlgili kurum görüşlerini de almaya başladık. Bunu da en kısa sürede Meclis’e göndererek yasalaşmasını sağlayacağız.” diye konuştu.

Bakan Ersoy, söz konusu yasal düzenlemenin daha önce TÜRSAB ile hazırlanan taslak üzerinden mi yapıldığı, yoksa sıfırdan bir çalışmaya mı gidildiği şeklindeki soruya ise “O taslak TÜRSAB tarafından hazırlanmıştı ve sadece TÜRSAB’ın görüşlerini yansıtıyordu. Biz sektörün tüm taleplerini göz önüne alarak yeni bir yasa tasarısı hazırladık.” yanıtını verdi.



Bu Haber 31.10.2023 - 10:51:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • türsab kapatılmalı

    erdem akbaş 15.02.2024 - 01:24

    Türsab Denilen Kurum Acenataları Sömürmek İçin Kurulmuş Hiç Bir Vasfı Olmayan Yerdir. Kendi Üyeleri Bile kaçak Rehberler Tur Yaptırmaktadır Ve Bunlar Buna Göz Yummakta.

  • Siyasi görüşler

    Acenta 11.01.2024 - 03:49

    Bakan ve tursab başkanı uyum içinde olmadı. Maalesef bakan bey kendi görüş ve politikasından uzak olan tursab başkanını sindirmek için cezalandırıyor. Olan acentalara oluyor. Yeni yasa işlevini kaybedecektir. Böl parçala mantığıyla yeni birlikler kurarak tursab bitireceklerdir.

  • Sokak acenteleri

    Profesyonel 31.10.2023 - 10:48

    Sokak acentelerini bitirin bence..

  • Oflu 31.10.2023 - 06:46

    Kim bilir nasıl ayrıcalıklar getirecekler acentelere kendisinin de acente sahibi olduğunu biliyoruz. Seçimlerde vereceğiz cevabı

  • Seyahat Acentası

    E. T 31.10.2023 - 03:54

    seyahat acentası kuruluş fiyatları cok düşük ayrıca seyahat acentalarının yapması gereken işleri taxiler yapıyor ve bu insanlar hic rahatsız olmadan taxi ile gidin acentaya lüzum yok gibi yabancı müşterilerle dialoğa giriyorlar.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.