Mehmet Cengiz Bodrum’daki otel projesinde kapasite artışına gidiyor

Mehmet Cengiz Bodrum’daki otel projesinde kapasite artışına gidiyor
Mehmet Cengiz’e satılan Bodrum-Cennet Koyu’daki arazi üzerine yapılan turizm projesinde kapasite artışına gidildiği bildirildi.

Özelleştirme İdaresi tarafından 2012 yılında Mehmet Cengiz ile Fettah Tamince’nin sahibi olduğu Bodrumbir isimli şirkete satılan ancak sonradan tamamı Mehmet Cengiz tarafından devralınan Bodrum-Cennet Koyu’ndaki 700 dönüm arazi tartışılmaya devam ediyor.

BirGün gazetesinden Gökay Başcan’ın haberine göre, ilk proje için verilen ‘ÇED gerekli değildir’ kararına ilişkin dava sürerken, Mehmet Cengiz şimdi de söz konusu arazi üzeriye yaptığı turizm projesinde kapasite artışına gitti. Bodrumbir’in kapasite artırımına ilişkin ÇED süreci için başvuru yaptı. 

ÇED dosyasında yer alan bilgilere göre, halk arasında ‘Cennet Koyu’ olarak bilinen Bodrum’un Göl Mahallesi, Gökburun mevkiinde inşaatına başlanan projede kapasite artışı yapılacak. Kapasite artışı için 658 milyon TL harcanacak. Cengiz, içerisinde apart, oda bulunan 186 birim inşa edecek ve otelin kapasitesi 440 kişiden 556 kişiye yükselecek. ÇED dosyasında bölgenin arkeolojik ve doğal sit alanı olduğu belirtilirken 1. derece arkeolojik sit alanına herhangi bir müdahalede bulunulmayacağı iddia edildi.   

İçilen su damacanalar ile karşılanırken kullanım suyu denizden çekilerek işlemden geçirilecek. Öte yandan bölgeye bir de arıtma tesisi kurulacak. Arıtmadan çıkan su ile yeşil alanlar sulanacak.


Bu Haber 20.09.2023 - 09:01:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.