Mayıs ayında Antalya-Moskova hattında uçan hava yolu şirketleri

Mayıs ayında Antalya-Moskova hattında uçan hava yolu şirketleri

Mayıs ayında Moskova-Antalya hattında çok sayıda hava yolu şirketi uçuş yapıyor. En büyük uçuş kapasitesi ise THY ve Aeroflot'ta.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Rus turizm haber portalı TourDom'da yer alan habere göre, Rusya'nın bayrak taşıyıcı hava yolu Aeroflot Moskova ile Antalya arasında günde 5 uçuş yapıyor. Şirket ayrıca Moskova'dan İstanbul, Bodrum ve Dalaman'a da günlük uçuyor. Haziran ayına gelindiğinde Aeroflot'un Moskova-Antalya hattındaki günlük uçuş sayısı 8'e çıkacak.

THY günde 6 uçuş icra edecek

Türk Hava Yolları ise iki şehir arasında günde 6 uçuş (4'ü ANEX, Pegas ve Coral için charter, 2'si ise tarifeli) gerçekleştiriyor. Türk Hava Yollarının uçuşları, onun bütçeli yan kuruluşu Anadolu Jet tarafından icra ediliyor.

AZUR haftada 10 uçuş yapacak

AZUR Air de Moskova-Antalya programını başlattı. Şirket, haftanın 7 günü olarak başlayan uçuşların haftada 10'a çıkarıldığını açıkladı. Yüksek sezonda ise Coral Travel, Fon & Sun ve Loti için uçacak olan şirket sezonda iki şehir arasında haftada 20 uçuş yapmayı hesaplıyor.

Diğer hava yolu şirketleri

Moskova'dan Antalya'ya ayrıca Domodedovo'dan S7 Airlines, IrAero, Yamal ve Pegasus Hava Yolları; Vnukovo'dan Pobeda, Zhukovsky'den Red Wings ve Sheremetyevo'dan ise Corendon ve Southwind Hava Yolları uçuşlar yapıyor.

Moskovalılar ayrıca Aeroflot, THY ve Red Wings ile Dalaman'a; Aeroflot, AZUR Air, THY ve Pegasus ile Bodrum'a ve Red Wings ile İzmir'e uçabiliyor.

Tailwind ANEX iş birliğinde İzmir'e uçacak

Öte yandan Türk charter şirketi Tailwind, ANEX Tour işbirliğinde Moskova-İzmir charter uçuşları yapıyor. İzmir uçuşlarının sadece charter değil, Rusya'dan uçuş yapılamayan Avrupa ülkeleri için önemli bir bağlantı noktası olması bekleniyor.

Haftada 1200 uçuş

2023 yılında Rusya genelinde Türkiye yönüne haftada 1150-1200 uçuş yapılması bekleniyor. Bu uçuşlardan 750'sini Rus, 400'ünü ise Rus hava yolu şirketleri yapacak. Geçtiğimiz yıl bu sayının haftalık 750-800 civarında olduğu ifade ediliyor.



Bu Haber 10.05.2023 - 16:23:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.