Lara Barut Collection GSTC Sürdürülebilir Turizm Sertifikasını aldı

Lara Barut Collection GSTC Sürdürülebilir Turizm Sertifikasını aldı

Lara Barut Collection, GSTC tarafından verilen Sürdürülebilir Turizm Sertifikasını aldı.


Lara Barut Collection, çevre ve sürdürülebilirlik platformu Global Sustainable Tourism Council (GSTC) tarafından tanınan Sürdürülebilir Turizm Sertifikasını almaya hak kazandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile GSTC arasında yapılan anlaşmaya göre 2030’a değin tamamlanması gereken kriterleri şimdiden yerine getiren Lara Barut Collection, bu sertifikayla sürdürülebilirlik çalışmalarının karşılığını almış oldu.

Bu bağlamda, Lara Barut Collection’ın sürdürülebilir turizm çalışmaları aldığı sertifikayla da uluslararası düzeyde kabul görmüş ve ödüllendirilmiş oldu.  GTSC’nin kurucu üyeleri arasında Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO), Birleşmiş Milletler Çevre Programı (UNEP), sivil toplum kuruluşu Rainforest Alliance ve Birleşmiş Milletler Vakfı bulunuyor.

Türkiye’nin yeni rotası: Sürdürülebilir turizm

Türkiye ile GSTC arasında varılan anlaşma gittikçe önem kazanan sürdürülebilir turizmde Türkiye’yi uluslararası alanda daha da rekabetçi kılmayı hedefliyor. Varılan anlaşma doğrultusunda oteller için 2030 yılına kadar karşılamaları gereken 3 aşamalı kriterler belirlendi. Uzun zamandır sürdürülebilirliği ana stratejilerinden biri olarak gören ve uygulayan Lara Barut Collection idari vazifelerin yanı sıra sosyal yaşam, kültürel miras ve doğal hayata yönelik çalışmalarıyla da kriterlerin yüzde 100’ünü tamamladı. Bu sayede hak kazandığı Sürdürülebilir Turizm Sertifikasıyla da alandaki başarılarına bir yenisini eklemiş oldu. 

Akdeniz Bölgesinin yeşil enerji sertifikalı ilk oteli

Lara Barut Collection, We Care All projesi kapsamında gerçekleştirdiği iş birlikleriyle iklim krizi, doğal ve yeraltı kaynaklarının bilinçsizce tüketilmesine karşı mücadele ediyor. Karbon ayak izini azaltmak ve yenilenebilir enerji kullanımını desteklemek amacıyla kullandığı elektriğin tamamını yeşil enerjiden sağlayan Lara Barut Collection, grubun bir diğer oteli Acanthus Cennet Barut Collection ile birlikte Akdeniz bölgesinde Yeşil Enerji Sertifikasına hak kazanan ilk otel oldu.  

Lara Barut Collection bütüncül bir yaklaşımla hareket ettiği Barut Hotels We Care All Çevre Bilinci Projeleri ile hem sosyal ve kültürel hem de çevresel konulara büyük bir hassasiyetle yaklaşıyor. Tasarruf, inovasyon ve çevre komitelerinden gelen projeler ve öneriler dahilinde ortak bir akılla hareket ediyor. Plastik ve atık miktarının azaltılması, satın almada yerel ürün ve tedarikçilerin kullanılması, su israfının önlenmesi, güneş enerjisinden istifade edilmesi, çalışanlara çevre ve sürdürülebilirlik hakkında eğitim verilmesi gibi çalışmalara ağırlık veriyor.

Yerel halkın sosyal ve ekonomik anlamdaki refahı için de projeler geliştiren Lara Barut Collection menüsünde yerelden tedarik ettiği ürünlerle hazırlanan yiyeceklere yer veriyor. 2017’de açılan ve adını Antalya’ya özgü bir baklagil çeşidinden alan Tirmis A’la Carte, yöresel tatları gelen misafirlerine sunuyor.



Bu Haber 22.12.2022 - 11:59:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.