Kripto parada Türkiye ilk 5'te

ripto paraların tüm dünyada büyük merak uyandırması ve popüler olmasıyla birlikte sektöre katılan oyuncuların sayısı da büyük oranda arttı. Morgan Stanley'in araştırmasına göre Türkiye, kayıtlı kripto para işlem platformunun en fazla olduğu ilk 5 ülkeden biri.


2017'nin en gözde yatırım araçlarından biri haline gelen ancak bu yıl çok sert kayıplar yaşayan kripto paralar, yeniden hisse senedi piyasalarına karşı alternatif olarak gündeme gelince yönünü yukarı çevirdi.

Kripto para piyasalarında son iki haftadır yaşanan yukarı yönlü hareket, bu piyasaların büyüklüğünü iki hafta içinde 100 milyar dolar artırarak cuma günü itibarıyla 457 milyar dolara yükseltti. Morgan Stanley tarafından yapılan kripto para işlemleriyle ilgili bir araştırma, en büyük sanal para platformlarından birinin Türkiye olduğunu ortaya koydu. Amerikan finans kuruluşu, dünya genelinde kripto paraların işlem hacmiyle ilgili bir çalışmasını yayınladı. Araştırmanın sonuçlarına göre dünyada en fazla kayıtlı kripto para borsası İngiltere'de bulunuyor. Bu ülkeyi Hong Kong, ABD, Singapur ve Türkiye takip ediyor. Brezilya, Kanada, Hindistan ve Japonya kayıtlı kripto para borsalarının en yüksek olduğu diğer ülkeler arasında. Haberin devamı>>>


Bu Haber 07.05.2018 - 11:04:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.