Kavaloğlu açıkladı: Antalya en büyük artışı hangi pazarda yakaladı?

Kavaloğlu açıkladı: Antalya en büyük artışı hangi pazarda yakaladı?

AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, Antalya’nın 3 ayık turizm verilerine ilişkin değerlendirmede bulundu.


Antalya Valiliği tarafından açıklanan verilere göre, mart ayında kente gelen ziyaretçi sayısı bir önceki seneye göre yüzde 54 artışla 347 bin oldu.  

Kenti 1 Ocak- 31 Mart tarihlerini kapsayan 3 aylık dönemde ise 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 55 artışla 797 bin kişi ziyaret etti. Antalya’da ocak ve şubat ayından sonra en iyi mart ayı verileri gerçekleşmiş oldu.

Rusya ve Almanya ilk sırada

1 Ocak- 31 Mart tarihleri arasında Antalya’ya en çok turist 213 bin ile Rusya’dan geldi. Rusya’yı 169 bin 228 turistle Almanya, 88 bin 572 turistle İngiltere takip etti. İngiltere’yi sırasıyla Polonya, İran, İsrail, Kazakistan, Hollanda, Ukrayna ve Danimarka izledi.

“Avrupa’da talebin yükselmesini bekliyoruz”

Antalya’nın 2023 yılının ilk üç aylık turizm verilerine ilişkin değerlendirmede bulunan Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu şu ifadeleri kullandı:

”2022 yılı Türkiye turizminin istikrarlı büyümesinin en güzel örneklerinden birisi oldu. Turist sayısı ve turizm geliri orantılı bir şekilde büyüyerek kişi başı seyahat harcaması 89 dolara çıktı. Pandemi ve hemen ardından 2 önemli kaynak pazarımız arasında tırmanan olumsuz atmosfer ve küresel ekonomide tüm kaynak pazarlarımızı da etkileyen resesyon, beklentilerimizi düşürse de elde edilen veriler, öngördüğümüz gibi belli pazarlar dışında yükselişin devam edeceği yönündedir. Nisan ve mayıs aylarında bir daralma söz konusu, ancak ilerleyen zamanlarda özellikle Avrupa kaynak pazarlarında talebin yükselmesini bekliyoruz.

“Almanya ve İngiltere yüzde 50 artış gösterdi”

Ocak- Mart 2023 verilerinde, iki büyük kaynak pazarımız Almanya ve İngiltere yüzde 50 civarında bir artış gösterdi. Her iki pazarda da 2019 yılı rakamlarının üzerine çıkıldı İngiltere son yıllarda pazar payını önemli ölçüde artırdı. Özellikle İngiliz ailelerin her şey dahile yönelik bir talep kaymasının enflasyon baskısı ile devam edeceğini öngörüyoruz. Rusya Federasyonu’ndan geçen yıla göre yüzde 146 oranında bir artış yakalanmış olsa da, tüm yıl için aynı düzeyde bir beklenti içinde değiliz. Pozisyonumuzu uluslararası ilişkilerin seyrine göre belirleyeceğiz. Yüksek potansiyel barındıran yan pazarlar içinde en büyük artış yüzde 76 ile Polonya’da gerçekleşti. Nüfus ve ekonomik büyüklüğü açısından önemli bir ülke olan Polonya’yı öncelikli geliştirilmesi gereken bir pazar olarak görüyoruz.  Konaklama sektörü olarak, pazar ve ürün çeşitliliğini destekleyen tüm çalışmaların içinde yanında yer alıyoruz.”



Bu Haber 05.04.2023 - 08:36:45 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.