Jolly’den depremzedelere ‘fırsatçı’ uyarısı

Jolly’den depremzedelere ‘fırsatçı’ uyarısı

Jolly tarafından yapılan açıklamada, rezervasyon bazı platformlarının yetkili kurumlardan bağımsız olarak ‘ücretsiz otel listesi’ şeklinde paylaşım yaparak fırsatçılık yaptığı belirtildi. Türkiye'de depremzedelere tahsis tüm otel kapasitelerinin AFAD ve valilikler tarafından yönetildiğine dikkat çeken Jolly, fırsatçılara dikkat edilmesi çağrısında bulundu.


Türkiye’nin önde gelen tur operatörlerinden Jolly, depremzedeleri kullanarak fırsatçılık yapan bazı otel rezervasyon platformlarına karşı uyarıda bulundu. Depremzedelere ayrılan otel kapasitelerinin tamamının AFAD, valilikler ve kamu kuruluşları tarafından yönetildiğine dikkat çeken Jolly, durumu fırsat olarak değerlendirmeye çalışan bazı rezervasyon siteleri yüzünden bir çok depremzedenin otellerin kapılarında kaldığını belirtti.

Jolly’nin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ulusumuzu derin bir üzüntüye ve yasa boğan deprem felaketi sonrasında turizm sektörünün paydaşları olarak üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getirmeye çalışıyoruz. Depremin ilk anından itibaren, tüm paydaşlar olarak elindeki kaynakları en faydalı kullanılabilecek şekilde, ilgili devlet kurum ve kuruluşları ile büyük bir koordinasyon İçerisinde depremden etkilenen bölge ve vatandaşlarımıza ulaştırmaya çabalıyoruz.

Bu zor zamanları fırsat olarak gören firmalar çıktı

Ancak üzülerek takip ettiğimiz ve gelinen noktada kamuoyu bilgilendirmesinin zorunlu hale geldiği durumu paylaşmaktan hicap duyuyoruz. Çeşitli sosyal medya kanallarından ücretsiz otel listeleri paylaşarak, iyi niyetle veya milletçe içinde bulunduğumuz bu zor zamanları fırsat olarak değerlendirme hevesinde olan firmaları üzülerek görmekteyiz. Afet bölgesinden tahliye olan vatandaşlarımız bilgi kirliliği neticesinde otellerin kapılarında kalmaktadır.

Tüm oteller ve kontenjanları AFAD ve valilikler tarafından yönlendiriliyor

Tüm kamuoyundan önemle ricamız, yayınlanan bu otel listelerine rağbet etmemeleri ve vatandaşlarımızın yanlış yönlendirilmesine aracı olmamalarıdır. Deprem bölgelerinden tahliye olmak ve ücretsiz barınma olanaklarından yararlanmak isteyen depremzede vatandaşlarımızın başvurularını lütfen ama lütfen AFAD, valilikler ve işaret edilen devlet kurumları aracılığı ile yapmaları, bir başka kaos yaşanmaması adına önem teşkil etmektedir. Tüm oteller ve kontenjanları AFAD, valilikler ve kamu kuruluşları tarafından yönetilmektedir.”

Jolly diğer kurum ve kuruluşlarla birlikte teyakkuz halinde

Jolly’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde, yerel yönetimler, TÜRSAB, TÜROFED, TÜROB, AKTOB ve tüm diğer STK'lar ve turizm paydaşları ile koordinasyonlu bir şekilde teyakkuz haline olduğu belirtilen açıklamda “Bundan sonraki süreçte de ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte sivil toplum örgütleriyle iş birliği içinde olacağız. Bu kapsamda afetzedelerin bölgeden tahliyesi ve güvenli otellere yerleştirilmesi konusunda tüm otobüs ve personel desteğimizi AFAD ve valiliklerimiz için seferber ettik. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımız, ücretsiz yararlanabilecekleri otel ve ulaşım olanakları için AFAD, valilikler ve kaymakamlıklara başvurabilirler.” ifadelerine yer verildi.



Bu Haber 09.02.2023 - 17:45:55 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Otobüs firmaları karaborsacı

    Mehmet GÜNAY 10.02.2023 - 01:23

    Merhaba Hatay dan Mersine gönüllü biri ailemi ve beni getirdi.Oradan Antalya ya gitmek için bilet almaya gittim.175 tl Mersin Antalya kişi başı iken aynen şu cevap normalde 400 tl ama depremzedeler için 350 size özel.Yorum sizin

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.