Jet ski ile Cezayir kara sularına giren iki turist vurularak öldürüldü 

Jet ski ile Cezayir kara sularına giren iki turist vurularak öldürüldü 
Jet ski ile Cezayir kara sularına giren dört turistten ikisi vurularak öldürüldü.

Cezayir’in popüler yazlık bölgesi Saidia’da inanılmaz bir olay yaşandı. Jet ski ile Fas’tan çıkıp Cezayir kara sularına giren Fas-Fransız çifte vatandaşı 4 turistten ikisi sahil güvenlik tarafından vurularak öldürüldü.

Euronews’te yer alan habere göre, dört Fransız-Fas çifte vatandaşı, Fas'ın Saidia beldesinden jet ski ile yola çıktı. Gruptan Saidia'ya dönmeyi başaran Mohamed Kissi, kaybolduklarını ve yakıtlarının bittiğini söyledi.

“Kardeşimi ve arkadaşımı öldürdüler”

Olayda kardeşi de öldürülen Kissi, "Cezayir'de olduğumuzu biliyorduk çünkü siyah bir Cezayir botu bize doğru geldi ve botta bulunanlar bize ateş etti. Ben vurulmadım ama kardeşimi ve arkadaşımı öldürdüler" dedi. 

Fas medyasından Le360'a göre, yine Fransız-Faslı olan üçüncü bir kişi Smail Snabe, Cezayir sahil güvenliği tarafından tutuklandı ve çarşamba günü bir savcıya ifade verdi. 

Bir balıkçının denizdeki cansız bir bedenin videosunu yayınlamasının ardından olay Fas'ta öfkeye neden oldu. 

Bu trajedinin, Cezayir ile Fas arasında, tartışmalı Batı Sahra bölgesi üzerindeki husumetten kaynaklanan yoğun bölgesel sürtüşmeyi yeniden alevlendirmesi muhtemel olduğu belirtiliyor.

İki ülke yaklaşık 2,000 km uzunluğunda bir sınırı paylaşıyor ve bu sınır Fransız sömürge yönetiminden bağımsızlıklarını kazanmalarından bu yana bir gerilim kaynağı oldu.

Ülkeler arasındaki sınırlar Fas'ın tarihi Marakeş kentindeki bir otelin bombalanmasının ardından 1994 yılından bu yana kapalı. 

Cezayir, Ağustos 2021'de Fas ile diplomatik ilişkilerini keserek Rabat'ı "düşmanca eylemlerde bulunmakla" suçladı.


Bu Haber 01.09.2023 - 12:58:45 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.