İtalya, vatandaşlarına 'tatil ikramiyesi' vermeyi planlıyor

İtalya, vatandaşlarına 'tatil ikramiyesi' vermeyi planlıyor
İtalya Kültür ve Turizm Bakanı Dario Franceschini, koronavirüsten ağır etkilenen turizm sektörünü ve aileleri desteklemek için bu yaz vatandaşlara tatil ikramiyesi vermeyi planladıklarını açıkladı.

Koronavirüsün en şiddetli vurduğu ülkelerden İtalya'da, vatandaşlara tatil ikramiyesi verilmesi gündemde. İtalya Kültür ve Turizm Bakanı Dario Franceschini, ailelere tatil ikramiyesi verilmesiyle ilgili bir plan üzerinde çalıştıklarını ancak henüz miktar belirlemediklerini söyledi.

''Miktara henüz karar vermedik''

BBC Türkçe'nin İtalyan La Repubblica gazetesinden aktardığı habere göre Bakan Franceschini, "Aile başına 500 euro mu, yoksa kişi başına daha düşük bir miktar mı olacağını söylemek için henüz erken" dedi.

''Belirli gelir seviyesinin altındaki çocuklu ailelere verilecek''

Söz konusu desteğin belirli bir gelir seviyesinin altındaki çocuklu ailelere verileceğini kaydeden Franceschini, "Bu hem işletmelere hem de ailelere yardım etmenin bir yolu" diye konuştu. Dario Franceschini ayrıca, koronavirüsten en ağır etkilenen sektörün turizm olduğuna da dikkat çekti.

Franceschini ayrıca turizmin koronavirüs krizinden en ağır etkilenen sektör olduğunu vurguladı.

''Bu yıl uluslararası turizm olmayacak''

Bakan Franceshini, uluslararası turizm ve ülkelerin sınırlarının ne zaman açılacağıyla ilgili beklentilerini şöyle aktardı:

"Bu salgının gidişatına ve devletlerin seçimlerine bağlı. Dün G20 turizm bakanları toplantısına katıldım, Pazartesi de AB bakanlarıyla toplantı yapacağız. Kaygılar ve yeniden açılış yapma arzusu herkeste var ama bu yıl uluslararası turizm olmayacak. Bu nedenle, iç turizme yatırım amaçlı 'İtalya içinde seyahat' planı doğdu."

''Plajlarda plastik bölme fikri korkunç ve uygulanamaz''

Bakan, sosyal medyada yayılan bazı tasarımlarda görülen, "plastik bölmelerle ayrılmış plaj" fikrini ise reddetti.

Bazı plastik üreticisi şirketler tarafından hazırlanan bu tasarımlar, herhangi bir resmiyete sahip olmasa ve İtalyan hükümeti tarafından destek görmese de sosyal medyada yayılmıştı.

Dario Franceschini, plajlarda plastik bölmelerin olup olmayacağı sorusuna, "Bu pleksiglas fikrini gördüm ve doğrusu korkunç ve uygulanamaz buldum" diye yanıt verdi.

Bakan bunun yerine, şezlonglar arasında mesafe bırakılması, plajlarda hijyen çalışmaları yapılması ve ücretsiz plajların kontrol altına alınması gibi planlar üzerinde çalışıldığını belirtti.

Franceschini müzelerin ve arkeolojik alanlarınsa Mayıs ayından itibaren, belirli kurallara uymak koşuluyla açılabileceğini söyledi.

''Sihirli bir değnekle bir anda normale dönmeyecek''

Bakan Franceschini koronavirüs salgını sürerken nasıl bir yaz ve tatil beklenmesi gerektiğine yanıt verirken de şunları söyledi:

"Ülkenin sihirli değnekle bir anda normale dönmeyeceği artık belli. Aşı bulunana kadar bir dönem yaşam alışkanlıklarımızı değiştirmek zorunda kalacağız. Bu işyerleri, boş vakitlerimiz, ulaşım ve tatil için de geçerli. Bunları yapabiliriz ama kısıtlamalara ve kurallara uymamız gerekecek."



Bu Haber 25.04.2020 - 17:05:28 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.