İstiklal Caddesine bazı yasaklar getirildi

İstiklal Caddesine bazı yasaklar getirildi

İstiklal Caddesinde gerçekleştirilen bombalı saldırının ardından İstanbul Valiliği, güvenlik amaçlı bazı önlemler aldığını duyurdu.


İki hafta önce İstiklal Caddesinde 2’si çocuk 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin yaraladığı bombalı saldırı sonrası yeni önlemeler alındı.  

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya “İstiklal Caddesinde güvenlik, huzur ve asayişin korunması, mevcut yaya trafiği akışının hızlandırılması konularında alınması gereken önlemlere” ilişkin bir yazı yayınladı.

Açıklamaya göre İstiklal Caddesinde herhangi bir amaçla cadde üzerindeki işletmeler tarafından caddeye masa, sandalye, pano, seyyar tabela vb. konulmasına, stant kurulmasına, sergi açılmasına, seyyar satış yapılması ve satış tezgâhı konulmasına, sosyal, kültürel veya ticari etkinlikler düzenlenmesine, toplu veya bireysel sokak müzisyenliği ve performans gösterileri yapılmasına, hanutçuluk faaliyetlerine ve benzerlerine izin verilmeyecek.

Sözcü'de yer alan habere göre, yapılan açıklamada kararın alınmasıyla ilgili olarak şu ifadeler kullanıldı:

“Yaklaşık 1.400 metre uzunluğunda ve ülkemizin en yoğun yaya trafiğine sahip durumda bulunan İstiklal Caddesi'nde faaliyet gösteren mağaza işletmecileri, esnaflar, mesleki teşekküller, yerel yönetimler ve güvenlik birimleriyle yapılan tüm istişarelerde ortak talep; tramvay ulaşımı ve yaya trafiğinde akışın sağlanması ve sürekliliğin korunması olmuştur.”



Bu Haber 25.11.2022 - 11:43:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.