İşte THY’nin Antalya için yaptığı direkt sefer planı

İşte THY’nin Antalya için yaptığı direkt sefer planı
AKTOB’un şubat ayı toplantısına katılan THY'nin Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur, şirketin Antalya’ya başlatacağı direkt seferlerle ilgili bilgi verdi.

TurizmGüncel

THY’nin 2019 yılında Antalya’ya yapacağı direkt seferlerle ilgili bilgi veren şirketin Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur 13 noktadan Antalya’ya dış hat seferi başlatacaklarını açıkladı. Oldurmuş, ‘’Haftada toplam 41 seferimiz olacak. Sadece bu değil, Azerbaycan, Suudi Arabistan ve Lübnan’dan yapacağımız seferleri arttırmak için de görüşmelerimiz devam ediyor. Antalya büyük oranda Avrupa’dan turist alıyor. Biz Körfez ülkelerinden üst gelir mensup turistlerin de Antalya’ya geleceğini düşünüyoruz. Bunlardan biri Amman. Geçen yıl Amman’dan 7 başın yolcu getirmiştik, bu yıl seferlerimizi arttırıyoruz.’’ dedi.

''120 ÜLKEDE PAZARLAMA FAALİYETİMİZ VAR''

Daha önce THY’nin Rusya hariç, kış aylarında Antalya’ya yaptığı seferleri durdurduğunu hatırlatan Oldurmuş, otelcilerin de desteğiyle bu sene seferlerin kış aylarında da süreceğini açıkladı. Oldurmuş, ‘’Rusya’da Moskova, St Petersburg, Almanya’da Düsseldorf, Berlin ve Suudi Arabistan’ın Cidde uçacağız kışın. Buraya haftada karşılıklı iki seferle başlayacağız. THY’nin yaklaşık 120 ülkede pazarlama faaliyetleri var. Orada insanların hangi ülkeye ne zaman, nasıl ve hangi motivasyonla seyahat ettiklerini görüyoruz. Gittiğimiz her yerde Antalya’yı tanıtmaya devam ediyoruz.’’ dedi.

Oldurmuş, sunumunun devamında şu noktaların altını çizdi:

''CEZAYİR'DEN HAFTADA 5 SEFER''

Almanya bizim için önemli bir pazar. Berlin-Antalya seferlerimize karşılıklı haftada iki seferle başlayacağız. Bir diğer noktamız ise Kuveyt. Kuveyt seferlerimiz vardı ve bu sene de devam diyoruz. Cezayir seferlerimize ise izinlerimizi alarak başlamıştık. Şu anda artık Antalya’da Cezayir pazarı var. Buraya haftada 5 sefer olarak uçmaya devam edeceğiz.

''LONDRA 2 SEFERLER BAŞLAYACAK HEDEF HAFTALIK 5-7 SEFER''

Londra İngiltere’de Antalya’nın olmazsa olmazı. Sayın bakanımızın da yakın takip ettiği bir destinasyon. Burada golf için de Türkiye’ye gelecek önemli bir kitle var. Londra’dan haftalık sefer sayımız şu anda 2 görünüyor ama bunu haftada 5 ve 7’ye çıkarmak için Gatwick Havalimanı ile görüşmelerimiz sürüyor.

MOSKOVA HER GÜN; PETERSBURG, MÜNİH VE STUTTGARD HAFTADA 2 SEFER

Moskova Antalya’ya ziyaretçi gönderen şehirlerin başında geliyor. Buradan haftada yaz-kış 7 sefer olarak devam edeceğiz. Buradan sadece tarifeli değil, çok sayıda charter seferimiz de olacak. Münih’ten de Antalya’ya haftada iki seferimiz olacak. St Petersburg ve Stuttgart da aynı şekilde haftada 2 seferle devam edecek.

STOKHOLM HAFTDA TeK UÇUŞLA BAŞLAYACAK

Geçmişte de yapmıştık, Stokholm’den de başlayacağız direkt uçuşlara. Geçmişte yapmış ve o zamanki ticari rakamlar pek olumlu olmamıştı ama bu sefer gerek burada oluşan heyecan sayesinde Stokholm uçuşlarında başarılı olacağımız kanaatindeyiz. Stolkolm’e haftada bir uçuşla başlayacağız ama ileriki yıllarda bu uçuşların sayısını artımayı planlıyoruz.

TEL AVİV HAFTADA 5 SEFERLe DEVAM

Tel Aviv Antalya’da yükselen bir pazar haftada 5 seferimiz olacak. Bu uçuşların saatleri çok uygun. Bunun yanına Bağdat’tan da seferlerimiz olacak.

CHARTERLA 850-900 BİN YOLCU GETİRECEK

Taifeli seferlerimizin yanında charter seferlerimiz de önem arz ediyor. Geçen sene 33 tane dış noktasında 4 bin 135 charter seferiyle 780 bin yolcu taşımışız. Bu sene bu rakamı yüzde 16 kapasite artışıyla 850-900 bin civarına yükselteceğiz.



Bu Haber 19.02.2019 - 21:21:27 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Cetin ay 20.02.2019 - 10:09

    Allah rizasi icin bruksel seferleri nicin baslamiyo direk antalyaya...

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.