İşte Rusların 2024 yılında en çok seyahat etmek istediği destinasyonlar

İşte Rusların 2024 yılında en çok seyahat etmek istediği destinasyonlar

Rusların 2024 yılında en çok ziyaret etmek istedikleri destinasyonlar belli oldu.


Yandex Puteşestviya” servisinin araştırma sonuçlarına göre, Rusların yüzde 58’i 2024 yılında tatillerini denizde geçirmek isterken, yüzde 23’ü yeni şehirleri ziyaret etmek istiyor. Yüzde 15’i dağları, yüzde 2’si ise yağmur ormanlarına seyahat etmeyi hayal ediyor. Aynı zamanda katılımcıların yüzde 53’ü bu yıl yeni yerler keşfetmeyi planlarken, yüzde 46’sı daha önce gittikleri yerlere gidecek.

Coğrafi tercihler söz konusu olduğunda ise yüzde 59 ile Rusya içi destinasyonların ilk sırada geldiği görülüyor. Katılımcıların en çok gitmek istediği destinasyonlar ise yüzde 41 ile St. Petersburg ve Leningrad Oblastı. Ardından yüzde 39 ile Krasnodar Bölgesi ve yüzde 26 ile Moskova geliyor.

GazetemRu’da yer alan habere göre, yurtdışı destinasyonlar söz konusu olduğunda, Ruslar arasında en popüler destinasyonlar Avrupa, komşu ülkeler ve Asya. Ruslar; İspanya, İtalya, Yunanistan, Almanya ve Avusturya’yı en çok ziyaret etmek istedikleri ülkeler olarak belirttiler. Komşu ülkeler arasında Ruslar en çok 2024 yılında Abhazya ve Ermenistan’ı, Asya’da ise Tayland, Çin ve Vietnam’ı ziyaret etmeyi hayal ediyor.

Öte yandan bu yıl en popüler rüya şehirler Londra, Roma, Berlin ve Viyana oldu. Bunun yanı sıra araştırma boyunca Ruslar sıklıkla İstanbul, Seul, Prag ve Tiflis’in adını verdi.



Bu Haber 29.01.2024 - 09:58:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.