İşte İspanya otellerinin doluluk ve fiyat durumu

İşte İspanya otellerinin doluluk ve fiyat durumu

İspanya eylül ayına ait konaklama istatistiklerini açıkladı. Açıklana veriler, ülke genelinde hem dolulukların hem de fiyatların arttığını gösteriyor.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Eylülde 36 milyon geceleme

Açıklanan verilere göre eylül ayında İspanya genelindeki otellerde yapılan geceleme sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 40 oranında artarak 36 milyona yükseldi. Bu ayda yapılan gecelemenin 12 milyonu İspanya vatandaşları, geriye kalanı ise yurt dışından gelen ziyaretçiler tarafından gerçekleştirildi. Öte yandan, ziyaretçi başına ortalama geceleme süresi ise yüzde 5,3 arttı.

Oda fiyatları

Aynı dönemde İspanya'daki ortalama oda fiyatı ise yüzde 15,5 artarak 107,2 euro olarak kayıtlara geçti. Oda başına ortalama gelir (RevPar) bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 41,4 oranında artarak 78,9 euro olurken, ortalama fiyatlar 5 yıldızlı otellerde 237 euro, 4 yıldızlı otellerde 113 euro ve 3 yıldızlı otellerde 87 euro olarak ölçüldü.

İspanya'daki 5 yıldızlı otellerin RevPar'ı 175, 4 yıldızlı otellerin RevPar'ı ise 66 euro olarak hesaplandı.

En yüksek doluluklar

Ülke genelindeki otellerde ortalama doluluklar hafta sonlarında yüzde 69, hafta içinde ise yüzde 64 olurken en yüksek doluluklar yüzde 90 ile Cadaqués, yüzde 86 ile Santa Margalida, yüzde 82 ile Mallorca ve yüzde 80 ile Palma-Calvià'da kaydedildi.



Bu Haber 03.11.2022 - 10:20:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.