İşte ANEX Tour'un Türkiye'ye getireceği Rus turist sayısı

İşte ANEX Tour'un Türkiye'ye getireceği Rus turist sayısı

ANEX Tour-Rusya, 2023 sezonu Türkiye planlamalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Rusya'nın önde gelen tur operatörlerinden ANEX Tour, 2023 sezonunda 900 bin Rusya Federasyonu vatandaşını Türkiye'ye tatile getirmeyi hedeflediğini açıkladı.

ANEX Tour Dağıtım Müdürü Konstantin Gulevich, Türkiye'nin 2023 yılında da Rusların en fazla tatil yaptığı destinasyon olacağını belirtti.

“Turist sayısını yüzde 10-15 artırma fırsatı var”

Geniş ulaşım hacminin ve dinamik seyreden talebin Türkiye'deki konumunu güçlendirme konusunda ANEX Tour'a güven verdiğini kaydeden Konstantin Gulevich "2022 yılında 800 bin turist götürdüğümüz Türkiye hacminin bu yıl yüzde 10-15 artma fırsatı var." diye konuştu.

“Mevcut fiyatlar talebi etkiliyor ama çok büyük çapta değil”

Türkiye turlarının maliyeti hakkında da bilgi veren ANEX Tour Direktörü "Mevcut fiyatlar talebi etkiliyor ancak çok büyük çapta değil. Nisan ve mayıs aylarındaki mütevazı talep geleneksel olarak eski durumdan farklı değil. Fiyatı çok fazla artan birkaç otel dışında, yaz sezonunda pahalı otellerin fiyatı yüzde 10-15 arttı. Bütçeli konaklama segmentinde ise durum daha iyi. Evet, oteller fiyat artırıyor ama nedenleri var. Çok sayıda otel yeni hizmetler ekledi, bazıları kısmen bazıları tamamen yenilendi. Hizmet kalitesinin artırılması için yapılan yatırımlar konaklama maliyetlerinde bir miktar artışa neden oldu. Buna bir de yüksek uçuş maliyetlerini eklediğinizde, her zaman bütçeli fiyat alamıyorsunuz." ifadelerini kullandı.

“Rus turistler ya mütevazı otellere kayıyor, ya da tatil süresini kısaltıyor”

Türkiye'deki fiyat artışına Rus turistlerden farklı tepkiler geldiğine işaret eden Konstantin Gulevich ANEX Tour olarak misafirlere, tasarruf edebilecekleri teklifler sunup kampanyalar hazırladıklarını anlattı. Yüksek bütçeli turların payının giderek arttığına işaret eden Gulevich, "ANEX Priority Premium konsepti kapsamındaki tur satışlarının payı artıyor. Bütçeli tatil segmentinde ise turistler bu yıl ya daha mütevazı otelleri seçiyorlar ya da tatil sürelerini kısaltıyorlar." dedi.



Bu Haber 27.04.2023 - 10:08:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.