İşte Almanya turizm pazarındaki son durum ve beklentiler

İşte Almanya turizm pazarındaki son durum ve beklentiler
Alman Seyahat Birliği (DRV) yaklaşan kış sezonundan umutlu olduğunu belirtiyor.

Turizm Güncel - Dış Haberler

Alman turizmciler, satışların 2019'un üzerinde seyrettiği kış döneminden umutlu. DRV Başkanı Norbert Fiebig, kış dönemi satışlarında erken rezervasyonun geri döndüğüne dikkat çekiyor.

Kış dönemi için Almanya pazarında Kanarya Adaları'nın yanında Mısır ve uzak mesafe destinasyonlar ile kruvaziyer turlarının yoğun talep aldığına dikkat çekilirken, Ağustos ayında 2023-24 kış dönemi satışlarının 2018-19'un aynı döneminin yüzde 6 üzerine çıktığı ve bu eğilimin eylül ayı boyunca da devam ettiği kaydedildi. 

En fazla ciro artışı sağlanan destinasyonlar

DRV'nin aktardığı bilgilere göre kış satışlarında en fazla ciro Kanarya Adaları, Mısır, Maldivler, Tayland, Türkiye, Dominik Cumhuriyeti, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Meksika, Mauritius ve Madeira'dan elde dilirken, orta mesafede Türkiye, Mısır ve Tunus özellikle iyi performans gösteriyor. Uzun mesafeli rotalarda Maldivler ve Tayland'da yüksek satış artışları yaşanıyor. Norbert Fiebig'e göre gemi yolculukları da yüzde 7'lik bir artışla pazar ortalamasının üzerinde bir performans gösteriyor.

Almanların sonbahar ve kış tatili planları

Almanların kış dönemi rezervasyonlarında tur operatörlerinin payında yüzde 20 gibi ciddi bir düşüş kaydedilirken, tatil fiyatlarında 2018-19 dönemine kıyasla yüzde 27'lik bir artış yaşandı. Bu, yaz dönemindeki yüzde 30'luk fiyat artışıyla da uyumlu. 

Sezonun Almanya'da ekim ayı sonuna kadar devam edeceğini belirten Norbert Fiebig, korona sonrası ilk defa satış dengesi oluştuğunu kaydetti. Fiebig ayrıca, paket destinasyonları olarak İspanya, Türkiye, Yunanistan, Mısır ve İtalya'nın başı çektiğini ifade etti.

En büyük artış yüzde 60 ile Türkiye’de

Ağustos sonu itibariyle kümülatif satışlar 2019'un aynı döneminin yüzde 11 üzerine çıktı. Satışlarda en büyük artış yüzde 60 ile Türkiye destinasyonunda yaşanırken onu Tunus ve Mısır takip etti.  

Uzak mesafe destinasyonlara dönük satışlar ise 2022'nin yüzde 17 üzerine çıksa da hale 2019!un yüzde 16 gerisinde geliyor.


Bu Haber 16.10.2023 - 09:59:00 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.