Covid-19'a yakalanan turistlerin tedavisini de üstlenecekler

Covid-19'a yakalanan turistlerin tedavisini de üstlenecekler
İspanya Turizm Ofisi, seyahat koridoru kapsamında hayata geçirilecek PCR testlerine ilişkin detayları açıkladı.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Başta İngiltere ve Almanya olmak üzere, Avrupa'da en çok turist aldığı ülkeler tarafından 'riskli bölge' ilan edilen İspanya'nın Kanarya ve Balear adaları, Türkiye''nin Almanya ile Antalya, İzmir, Muğla ve Aydın için kurduğu seyahat koridorunun benzerini kurmak istiyor. Bu amaçla Kanarya ve Balear adaları otoriteleri ile İspanya hükümeti arasında bir anlaşma imzalandı.

Giriş ve çıkışlarda test istenecek

Anlaşmaya göre, sön 14 günde vaka sayısı 100 binde 50'yi aşan ülkelerden İspanya'nın Kanarya ve Balear adalarına gelenler hem gelmeden hem de ayrılmadan önce PCR testi yaptıracak. PCR testi pozitif olanların adalara girmesine de adalardan ayrılmasına izin verilmeyecek.

Testler ücretsiz olacak

Turistlerin İspanya adalarında yaptıracağı testler ücretsiz olacak. Ancak gelişte yapacakları testlerin ücretini kendileri karşılayacak. Adalara varışta test yaptıranlar, test sonucu belli oluncaya kadar belirlenmiş otellerde izole olacak. Benzer şekilde, adadan ayrılmadan önce test yaptıranlar da uçağa binene kadar izole olmak durumunda.

Hastane tedavisini de üstleniyorlar

Kanarya ve Balear adaları otoriteleri, hem test ücretlerini hem de tedavi durumunda masrafları karşılayacaklarını açıkladı. Sistemin uygulanması için, İngiltere ve Almanya gibi ülkelerle mutabakat sağlanması gerekiyor. Almanya ve İngiltere, İspanyol turizminin en büyük pazarı durumunda.



Bu Haber 19.10.2020 - 12:00:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.