Instagram yeni özelliklerini duyurdu

Instagram yeni özelliklerini duyurdu

Çevrimiçi fotoğraf ve video paylaşım platformu Instagram yeni özelliklerini açıkladı.


Instagram, bugün yaptığı açıklamada platformdaki zaman yönetimine yönelik ‘Sessiz Mod’ isimli bir özellik getirdiğini duyurdu.

‘Sessiz Mod’, gelen bildirimleri susturabilecek ve DM’leri de otomatik olarak yanıtlayacak. Ayrıca kullanıcıların durumunu ‘Sessiz Modda’  yaparak uygulamada aktif olunmadığı bildirebilecek.

Buna ek olarak modun ne kadar açık kalabileceği de bir zamanlayıcı yardımıyla ayarlanabiliyor.

Webtekno'da yer alan habere göre, Sessiz Mod, şimdilik ABD, Birleşik Krallık, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda’da çıkış yaptı. Instagram, yakında diğer ülkelere de geleceğini söylüyor.

Instagram, kullanıcıların gördükleri içerikler üzerinde daha fazla kontrol sahibi olması için de bir özellik getirdiğini aktardı. Artık, kullanıcılar keşfet kısmında görmek istemediği birden fazla içeriği aynı anda seçerek gizleyebileceksiniz.

Özelliği kullanmak için keşfet kısmından bir gönderiyi seçip, ‘İlgilenmiyorum’ butonuna basılması daha sonrasında ise alt kısımda beliren bölümdeki ‘Diğerlerini gizle’ seçeneğinin seçilmesi gerekiyor.

Ayrıca, önerilen içeriklerde kullanıcıların görmek istemediğikelimeleri de seçmek mümkün hâle geldi.

Son olarak Instagram, ebeveynlerin gençlerin uygulamayı kullanımı konusunda daha bilgili olmasını da sağlamak için yeni bir özellik de getirdi. Artık ebeveynler, çocuklarının engellediği hesapları görebilecek.



Bu Haber 20.01.2023 - 17:00:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.