İngiltere'den yurt dışına 'kış göçü' mü yaşanacak?

İngiltere'den yurt dışına 'kış göçü' mü yaşanacak?

İngiliz halkına 227 pounddan tasarruf etmeyi vaat ederek piyasaya sürülen tur paketlerinin tükendiği açıklandı.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Mısır’ın turizm bölgesi Hurghada

İngiltere merkezli ucuz hava yolu şirketi ve tur operatörü EasyJet, satışa sunduğu 650 poundluk "İngiltere'den kaçış" turlarının 24 saatte tükendiğini açıkladı. 650 pounda 28 günlük her şey dahil paket turlar satan şirket, tura katılanların aynı zamanda 227 pound tasarruf edeceğini ileri sürüyor.

Söz konusu turlar için Mısır'ın Hurghada destinasyonundaki otellerle anlaşan EasyJet uçak, transfer, konaklama ve tüm yeme-içmenin pakete dahil olduğunu belirtti.

Kişi başı bir aylık gider 877 pound

CNN'de yer alan habere göre EasyJet, bir kişinin İngiltere'deki 1 aylık yalam maliyeti 877 pound civarında olduğunu; bu rakama kira, faturalar, yeme-içme, ulaşım ve diğer aboneliklerin dahil olduğunu açıkladı. Şirket, söz konusu rakamların Ulusal İstatistik Ofisinden ve emlak sitesi Rightmove'dan alındığını belirtti.

EasyJet'in açıklamasına göre ısınma gideri, akaryakıt gideri ve gıda harcamaları olmadan tatil kişi başına İngiltere'de kalmaktan 227 pound daha ucuza geliyor.

Hane başına ortalama harcama 1.926 pound

CNN'in yaptığı araştırmaya göre ise, 2020 yılının nisan ayı ile 2021'in mart ayları arasındaki dönemde İngiltere'de bir evin aylık ortalama gideri 1.926 pound. Bu rakam hane başı ortalama nüfus sayısı olan 2,3'e bölündüğünde 837 pound gibi bir rakam çıkıyor. Bu da EasyJet'in sattığı tatil paketlerinden 190 pound daha pahalı.

40 yılın enflasyon rekoru

Enflasyonun 40 yılın rekorunu kırarak yüzde 10,1'e ulaştığı İngiltere'de enerji faturaları adeta roket gibi fırladı. İngiltere'de hanelerin yıllık enerji gideri bir önceki yıla göre yüzde 96 oranında artarak 2.500 pounda yükseldi.

Öte taraftan İngiltere'de yapılan bir araştırma, İngiliz halkının yarısının yüksek faturalardan kaçınmak amacıyla kış dönemini yurt dışında gerçirmeyi göz önünde bulunduğunu gösterdi.



Bu Haber 29.10.2022 - 12:19:02 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.