İngiltere'de son dakika rezervasyonları güçleniyor

İngiltere'de son dakika rezervasyonları güçleniyor

Yaz sezonunda yer bulma sorunu olabileceğine dair kaygıya rağmen, İngiltere'de son dakika rezervasyon eğiliminin güçlü olduğu belirtiliyor.


TurizmGüncel - Dış Haberler

İngiltere'de seyahat acenteleri, yaz sezonunda yer bulmaya dair korkuların artmasına rağmen son dakika rezervasyonların yükseldiğini belirtiyor.

Pek çok seyahat acentesi, seyahat kurallarında son dakika değişiklik olabileceği endişesiyle, müşterilerin rezervasyon yapmak için son dakikaya kadar beklediğine işaret ediyor.

Rezervasyonların yüzde 42’si 12 haftalık

Advantage Travel Partnership, geçen hafta üye acenteler üzerinden yapılan rezervasyonların yüzde 42'sinin 12 haftaya kadarki seyahatlerde oluştuğunu açıkladı. Acente grubu ayrıca, kruvaziyer dahil her segmentte satışların güçlü olduğunu bildirdi.

Sezonda kapasite sorunu yaşanabileceğine dair endişeye rağmen

Barrhead Travel ise, sezonda kapasite sorunu yaşanabileceğine dair endişeye rağmen son dakika satışlarına yüksek talep olduğuna işaret etti. Şirletin Başkanı Jacqueline Dobson, "Rezervasyonlarımızın en ağırlıklık dilimini önümüzdeki 5 ay için yapılanlar oluşturuyor. Müşteriler müsaitlik durumunun kısıtlı olabileceğine dair farkındalığı olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle son dakika rezervasyonlarında artan hacimler görüyoruz." dedi.

Seyahat kuralları değişir endişesi

Gençlere hitap eden tur operatörü Syte and Gloucester'ün müdürü Arron Mitchell, seyahat kurallarında değişiklik olabileceğine dair korkuya rağmen, özellikle ağustos ayı için güçlü bir son dakika talebi olduğuna dikkat çekti. Mitchell, "12 yaş altı çocuğu olan ailelerle konuştuğumuzda, bu yaş grubundaki çocuklar için aşı kurallarının gelebileceği endişesiyle erken rezervasyondan kaçınıyor. Bu aileler rezervasyon yapacak ama son dakikada yapacak." diye konuştu.

Tatil süresi düşecek

Öte taraftan yükselen fiyatların İngiliz aileleri kalkış havalimanı ve tatil süresi konusunda zorladığı ifade ediliyor. Daha önce 11-14 gün olan geceleme süresini 9 geceye düşürüyorlar. Ağustos ayında ise son dakika indirimlerinin olması beklenmiyor.

Artan yaşam maliyetlerinin tatil satışlarında bir yavaşlama ortaya çıkarmadığı da araştırmadan ortaya çıkan bir diğer bulgu oldu.



Bu Haber 29.04.2022 - 14:59:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.