Hurghada Almanya'da Antalya'yı solladı

Hurghada Almanya'da Antalya'yı solladı

Almanya pazarında kış dönemi satışlarında kazanan destinasyonun Mısır olduğu açıklandı.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Yaklaşan kış döneminde pek çok Almanya vatandaşının tatil adresinin Mısır olduğu belirtiliyor.

Verband Internet Reisevertrieb (VIR) ile Amadeus Almanların bu kış dönemindeki seyahat tercihlerini analiz etti. Araştırma 1 Aralık 2022 - 28 Şubat 2023 tarihleri arasındaki dönemde internet üzerinden satın alınan paket turları kapsıyor.

Araştırmaya göre, kış dönemi için yapılan her 3 satıştan birinin (yüzde 31,6) adresi Mısır. Mısır'ı yüzde 27,8 ile İspanya, yüzde 15,7 ile Türkiye takip ediyor. Portekiz ve Birleşik Arap Emirlikleri de tercih edilen destinasyonlar arasında.

Hurghada Antalya'yı solladı

Popüler destinasyonlardaki havalimanı verilerini değerlendiren Amadeus, Mısır'ın turizm bölgesi Hurghada'nın Antalya'yı geride bırakarak birinciliğe yükseldiğini açıkladı. İspanya destinasyonları arasında ise ilk sırada Fuertevertura geliyor.

“Fiyatlar artsa da insanlar tatil süresini kısaltmıyor”

Analize göre seyahatlerin yaklaşık yüzde 78'inin süresi 7-14 gün aralığında. Geçen yıla nazaran 14 günlük gezilere doğru hafif bir kayma olduğunu kaydeden VIR İcra Direktörü Michael Buller "Fiyatlar yüzde 10 artsa da insanlar tatil süresini kısaltmıyor." değerlendirmesini yapıyor.

Misafirlerin fiyat hassasiyeti arttı

Otel kategorisi açısından bakıldığında, rezervasyonların yüzde 88'nin 4 ve 5 yıldızlı otellere yapıldığı görülüyor. Her şey dahil tesislere doğru hafif bir kayma olduğu da dikkatlerden kaçmıyor. Bu da misafirlerin fiyat hassasiyetinin arttığı ve otellerde öngörmedikleri sürpriz harcamalardan uzak durmak istediklerini gösteriyor.



Bu Haber 21.12.2022 - 10:08:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.