Hükümetten resmi açıklama: Rusya sınırları kapatacak mı?

Hükümetten resmi açıklama: Rusya sınırları kapatacak mı?
Günlük vaka sayısının 40 bini aştığı Rusya’da ‘sınırlar kapanacak mı?’ soruları sorulurken, konuyla ilgili olarak hükümetten resmi açıklama yaptı.


Günlük vaka sayısının 41 bine dayandığı Rusya’da sınırların kapanıp kapanmayacağı sorusuna yanıt Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumundan (Rospotrebnadzor) geldi. Başkan Anna Popova, "Yeni pandemi dalgası nedeniyle sınırların kapatılması gündemimizde yok" dedi.

Sputnik’te yer alan habere göre Popova, ülkede Kovid-19 salgınının yeni dalgasının en önemli nedenlerinin hastalığın yayılmasının yaz aylarında tüm bölgelerde kontrol altına alınamaması ve ülke genelinde önleyici tedbirlere uyulmaması olduğunu söyledi.

Rossiya 1 televizyonundan Nailya Askerzade'nin programına konuk olan Popova ülkede giderek kötüleşen Kovid-19 salgınıyla ilgili yeni durumu değerlendirdi.

“Sınırları kapatmaya kesinlikle gerek yok”

Popova, koronavirüs vakalarındaki artış nedeniyle ülke sınırlarının kapatılmasının şu anda gündemlerinde olmadığına vurgu yaparak, “Bugün sınırları kapatmaya kesinlikle gerek yok. Salgının yayılması daha çok ülke içinde, bunlar dışarıdan gelen vakalar değil. Dışarıdan gelen vakaları kontrol altına alabiliyoruz, çünkü ülkeye giriş yapan herkes PCR testinden geçiyor. Test sonuçları pozitif çıkan vakalar yüzde 1’i bile bulmuyor” ifadelerini kullandı

“Sonbahara yüksek vaka sayılarıyla girdik”

Ülke genelinde koronavirüsle ilgili durumun kötüleşmesinin birkaç nedeni olduğuna dikkat çeken Popova, “Yaz aylarında düşüşün tüm bölgelerde gerçekleşmemesi, önleyici tedbirlere uyulmaması ve bunlara yönelik kontrolün sağlanmaması. Ayrıca, vatandaşlarca virüsün varlığının tamamen göz ardı edilmesi, sonbahara ülke genelinde yüksek vaka sayılarıyla girmemize yol açtı” dedi.

İnsanların sonbaharda sıkça toplu halde bir araya gelmelerinin akut solunum yolu viral enfeksiyonlarıyla birlikte Kovid-19’un da artmasına yol açtığını belirterek, “Elbette, bugün gördüğümüz vaka sayısındaki artış kaçınılmaz hale geldi” diye konuştu.

Popova, koronavirüsün delta varyantının yeni alt türü olan AY 4.2’ye karşı temkinli bir tutum gerektiren bir durum olmadığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu yeni bir suş değil, delta varyantının bir alt türü. Dünya Sağlık Örgütü tarafından üzerinde çalışılması gereken bir varyant olarak görülse de, şu ana kadar temkinli bir tutum gerektiren bir varyant olarak sınıflandırılmadı. Bu, tüm virüslerin gelişiminin olağan süreci.”

Tatil uzayabilir

Öte taraftan Rusya çapında Kovid-19 bulaşma veya bulaşıcılık katsayısı, kısaltmasıyla "R değeri” 1,1’e yükseldi. Katsayının 1’den büyük olması, enfekte kişilerin bu hastalığı en az bir başka kişiye daha bulaştırdığı anlamına geliyor. Bu nedenle uzmanlar, 7 Kasım’a kadar ilan edilen resmi tatilin “kötü gidiş” nedeniyle uzatılabileceği değerlendirmesini yapıyor. Bu veri, hasta sayısının sürekli yükseliş trendine geçmesi demek. Bulaşma katsayısının 1’den küçük olması ise enfekte kişi sayısının giderek azalması anlamına geliyor.



Bu Haber 01.11.2021 - 08:39:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Sevinç cag 01.11.2021 - 07:11

    ANTALYA gibi otellerde nasıl kontrol var havalimanı pcr kontrolleri varmı hastalıklı turistler geliyormu herkez merak ediyor bu durumu?

  • ILKER aldi 01.11.2021 - 01:20

    Vaka sayısı 40000 ama nasıl oluyorda pcr olmadan turkiyeye giriş yapıyorlar bu kadar riskli bir durum hastalığı resmen yayıyorlar iğrenç bir durum bu.....

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.