Hırvatistan da turizmde hayal kırıklığı yaşıyor

Hırvatistan da turizmde hayal kırıklığı yaşıyor

Hırvatistan'ın kıyı bölgelerini ziyaret eden turist sayısında artış yaşansa da, tur operatörleri ve konaklama şirketleri sezona hayal kırıklığı ile başladı.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Haziran ayında Hırvatistan'ı ziyaret eden yabancıların sayısı yüzde 4 artışla 2,9 milyon olurken, 2023 yılının ilk yarısında bu rakam geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16 artışla 6,7 milyona ulaştı. Bu dönemde ülkede yapılan toplam geceleme sayısı ise yüzde 10 artışla 27,3 milyon oldu. Sadece haziran ayında yapılan geceleme sayısı ise yüzde 2 artışla 15 milyon oldu.

Hırvatistan turizminde hayal kırıklığı:
Yükselen fiyatlar, artan yatak sayıları, rakiplerin oyuna dönmesi...

Hırvatistan tarafından açıklanan veriler, ülkede belli oranda turizm hareketliliği olsa da, beklenen 'turist akınının' yaşanmadığını gösteriyor. Beklenen turizm hareketinin yaşanmaması, fiyatların artmasıyla Hırvatistan'ın düşük maliyetli destinasyon sınıfından çıkmasında, Akdeniz çanağındaki destinasyonların tamamının oyuna dönmesine kadar bir dizi nedene bağlanıyor. Öte taraftan, ülkedeki yatak arzındaki artışın olası turist artışının çok üstünde olduğuna dikkat çekiliyor. Hırvatistan'daki hayal kırıklığının, bu yıl Türkiye'de yaşanan hayal kırıklığı ile benzerlik göstermesi dikkat çekiyor.



Bu Haber 12.07.2023 - 10:08:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.