Hatay Havalimanında uçuşlar yeniden başladı

Hatay Havalimanında uçuşlar yeniden başladı

Depremde pisti hasar gören Hatay Havalimanı, onarılmasının ardından yeniden hizmete açıldı.


Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen depremler nedeniyle pistinde büyük hasar oluşan ve uçuşlara kapatılan Hatay Havalimanının, bakım çalışmalarının ardından yeniden hizmete açıldığını duyurdu.

Onarım çalışmalarında bulunan İGA’dan yapılan açıklamada 5 bin metrekare alanda 45 büyük ve 250 küçük onarım yapıldığı belirtildi.

Havalimanına ilk uçuşu ise Türk Hava Yolları (THY) yaptı. İstanbul Havalimanından kalkan TK3313 sefer sayılı Boeing 737 tipi uçak, güvenli bir şekilde Hatay Havalimanına iniş yaptı.

Yolcusuz kalkış yapan uçakta bölgeye ulaştırılmak üzere yardım malzemesi olduğu ve dönüş seferinde depremzedelerin tahliye edildiği belirtildi.

Pegasus da uçuşlara başladı

Hatay Havalimanından ilk uçuşunu yapan Pegasus Hava Yolları ise, aralarında görev değişimi yapan arama kurtarma ekiplerinin de olduğu 60 kişiyle Sabiha Gökçen Havalimanına uçtu.

Pegasus tarafından yapılan açıklamada “Hatay Havalimanından uçuşlar 12 Şubat akşamı itibarıyla tekrar başlamıştır. Güncel tahliye seferlerimizin duyurularını sosyal medya ve web sitemizde bulabilirsiniz” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan yayınlanan NOTAM ile pistin 918 metre kısaldığı anlaşıldı. Çalışmaların bittiği açıklamasına karşın havalimanının 17 Şubatta kadar NOTAMlı olduğu öğrenildi.

 



Bu Haber 13.02.2023 - 09:25:28 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.