Geçen yılki ciroya 7 ayda ulaştı, hedefe ürün çeşitliliğini koydu

Geçen yılki ciroya 7 ayda ulaştı, hedefe ürün çeşitliliğini koydu
Kültür turları alanında 2018 yılının tamamına ilişkin ciro hedefine temmuz ayında ulaştığını açıklayan Jolly Tur, önümüzdeki dönemde tur çeşitliliğini arttıracağını belirtti.


Jolly Tur Kültür Turları Müdürü Kerem Gökçe, şirketin kültür turu operasyonları ile ilgili bilgi verdi. Dünya gazetesinden Tamer Işıtır'a konuşan Kerem Gökçe, 2018 yılının temmuz ayı itibariyle geçen yılki toplam ciroya ulaştıklarını ifade etti. Jolly Tur'un kültür turu gelirlerinin yüzde 48 oranında arttığını kaydeden Gökçe, kültür turlarında Ocak’tan bu yana 100 bin kişi gezdirdiklerini açıkladı.



''ORGANİZASYONUMUZU TÜM HAVALİMANLARINA YAYMAK İSTİYORUZ''

17 tane havalimanına grup indirdiklerini, 14 havalimanına ise tur satışı yaptılarını ifade eden Krem Gökçe, ''Amacımız organizasyonumuzu bütün havalimanlarına yaymak. Turlarımızda Karadeniz, Kapadokya, Ege-Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu destinasyonları önemli bir yer tutuyor. Buna Doğu Anadolu bölgesini de dahil etmek istiyoruz. Lokallerde büyüme hedefiyle Vanlı’yı Uzungöl’e, Karadenizli’yi Diyarbakır’a, Van’a götürmek istiyoruz. Tunceli, Şırnak ve Hakkari hariç bütün illere tur kaldırıyoruz. 2019’da bu bölgelerdeki mevcut yol çalışmaları tamamlandığında bu şehirlerimize de turlarımız başlayacak.” ifadelerini kullandı.

BAYRAMDA 32 İLDEN 350 OTOBÜS KALDIRACAK

Ekonomik sıkıntıların turizme de yansıması olduğunu söyleyen Gökçe, vatandaşların yurtdışı turlar yerine bayramda yurtiçi kültür turlarına ilgi gösterdiğini belirterek, 30 Ağustos’a kadar 32 ilden 350 otobüs kaldıracaklarını dile getirdi. Gökçe, bayramda Karadeniz’e toplam 54; Ege-Akdeniz’e 82; Kapadokya’ya 26 uçak-otobüs kaldırdıklarını, Nisan-Mayıs’ta GAP’a kaldırdıkları uçak-otobüs sayısının ise 24’ü bulduğunu aktardı.

YAYLA TURİZMİ DOĞU KARADENİZ'İ AŞACAK

Göç yolları turizminin yanı sıra önümüzdeki süreçte özellikle yayla turizmine ağırlık vereceklerini ifade eden Gökçe, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yayla denince akla yalnızca Doğu Karadeniz’in gelmesi doğal ama bu algıyı aşmaya çalışıyoruz. Erzurum, Ardahan, Kars gibi illerde yayla turizmine başlayacağız yakında. Düzce, Bolu, Karabük, Kastamonu hatta Bartın’daki yaylalar keşfedilmeyi bekliyor. Ordu Belediyesi ile Kargan-Perşembe arasındaki yol çalışmaları bitince Gürcü Yaylası’nı gezdireceğiz, Bektaşi-Avşar Yaylası turları tertipleyeceğiz. 86 farklı tur programımız var. Ülkemizde de hala keşfedilmeyen, bilinmeyen çok güzel yerler var.”
Şanlıurfa Kudüs’e rakip olabilir

Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın Avrupa Birliği desteğiyle Şanlıurfa’yı marka şehir yapmaya çalıştığına da parantez açan Gökçe, “Biz de tur tecrübelerimizi onlarla paylaşarak projelere destek vermeye çalışıyoruz. Şehrin kültürel dokusunu anlatıyoruz. Şanlıurfa Kudüs’e rakip olabilecek bir şehir. Manastırları, kiliseleri, Göbeklitepesi, Balıklı Göl’ü vs. çok kıymetli. ‘Peygamberler şehri’ diyoruz zaten” diyerek marka şehirler yaratma konusuna değindi. Bölgeye düzenledikleri turlarla bölge esnafına da katkılarının olduğunu anlatan Gökçe, şehirlerin kalkınması için kültür turlarının ayrı önemi olduğunu söyledi.


Bu Haber 20.08.2018 - 11:40:45 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.