Gaziantep’te zincirleme otobüs kazası, 16 ölü, 21 yaralı

Gaziantep’te zincirleme otobüs kazası, 16 ölü, 21 yaralı

Gaziantep’te bir otobüs kazasına müdahale eden sağlık ve itfaiye ekiplerine başka bir otobüs çarptı. Kazada aralarında 4 sağlık görevlisi, 3 itfaiyeci, 2 gazetecinin bulunduğu 16 kişi hayatını kaybetti, 21 kişi yaralandı.


Gaziantep’te dere yatağına düşen bir yolcu otobüsüne müdahale edildiği sırada başka bir otobüs, ambulans, itfaiye ve canlı yayın aracına çarparak devrildi.  

Kazada aralarında 4 sağlık görevlisi, 3 itfaiyeci, 2 gazetecinin bulunduğu 16 kişi hayatını kaybetti, 21 kişi yaralandı.

Kazada 16 kişinin hayatını kaybettiği 21 kişinin de yaralandığı bilgisini veren Gaziantep Valisi Davut Gül  “Otobüs kaza yapıyor. Buna itfaiye, sağlık ekipleri ve diğer mesai arkadaşlarımız müdahale ederken, 200 metre geride başka bir otobüs kaza yapıyor. Kaza yapan otobüs kayarak ekiplerimize ve yaralılara çarpıyor." ifadelerini kullandı.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gaziantep'te meydana gelen kazayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konu hakkında “Başımız sağ olsun. Gaziantep Nizip Otoyolunda kazaya müdahale eden 112 Sağlık, İtfaiye ve polis ekiplerine çarpan otobüsün yan yatması sonucu ilk belirlemelere göre; 2 sağlık görevlisi, 2 İHA muhabiri, 3 itfaiyeci, 8 yolcu olmak üzere toplam 15 vatandaşımız hayatını kaybetti. Yaralılar hastaneye kaldırıldı. Valimiz, Emniyet Müdürümüz kaza yerindeler. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah rahmet eylesin, yaralılarımıza acil şifalar nasip eylesin” açıklamasında bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ise “Gaziantep Nizip'te art arda iki trafik kazası yaşandı. 15 kişi hayatını kaybetti. 8'i ağır, 22 yaralı var. Yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırılmıştır, tedavileri devam ediyor. Kendilerine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet; yakınlarına, sağlık camiasına, itfaiye teşkilatına, basın camiasına başsağlığı diliyorum.” İfadelerini kullandı.

Hayatını kaybeden muhabirlerin kimlikleri belli oldu

Feci kazada hayatını kaybeden muhabirlerin de kimlikleri belli oldu. Kazada Muhammed Abdulkadir Esen ve Umut Yakup Tanrıöver hayatını kaybetti.



Bu Haber 20.08.2022 - 13:03:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.