Galip Gür: Türkiye Avrupa ülkeleri için cennet, yerli turist için şartlar zor

Galip Gür: Türkiye Avrupa ülkeleri için cennet, yerli turist için şartlar zor

Dünyanın En Güzel Koyları Birliği Genel Sekreteri Galip Gür, döviz kurlarındaki artış nedeniyle Avrupa’nın Türkiye’ye olan ilgisinin arttığını ancak yerli turist için durumun zorlaştığını belirtti.


Yaz sezonuna ilişkin değerlendirmede bulunan Dünyanın En Güzel Koyları Birliği Genel Sekreteri Galip Gür, “Türkiye, Avrupa ülkeleri için cennet oldu. Yunan adalarından günlük alışveriş için gelenler oluyor. Yerli turist için ise şartlar zorlaştı, otellerde kalmak biraz sıkıntılı olacak” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet gazetesine konuşan Gür, Bodrum’un, sosyal medya üzerinden paylaşılan yüksek tutarlı adisyon fişleriyle gündeme gelmesinin doğru olmadığını belirtti. Gür “Kim daha çok sosyal medyada yoğun bir şekilde paylaşırsa o doğruymuş gibi algı oluşuyor. Her işletme kafasına göre fiyatlandırma yapamaz. Bakanlık belgeli iseniz sunacağınız ürünün fiyatını onaylatmak zorundasınız. Aksi dolandırıcılığa girer” açıklamasında bulundu.

Turizm sektöründe pandemi sonrası toparlanmanın çok zorlaştığını söyleyen Gür, “Türkiye’nin elinde olmayan gelişmeler de var. Hava yollarında sorunlar yaşanıyor. İngiltere ve Hollanda’da charter uçuşlarda iptaller yaşanıyor. Rusya ve Ukrayna’da sorunlar var. Her türlü olumsuzluğa rağmen haziranın ortalarına doğru büyük bir hareket olmasını bekliyoruz. Asıl beklentimiz yaz aylarında Avrupa ülkelerinden” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin döviz ihtiyacının her geçen gün büyüdüğünü belirten Galip Gür, turizme odaklanma zorunluluğunun daha da arttığını vurguladı. Gür, bu süreçte Bodrum’da denetimlerin sıklaştırılması gerektiğini dile getirerek, ilgili kurumların işletmelerde denetimlerini yapması, fiyat listesinin asılması ve menü bulunması gerektiğini söyledi.



Bu Haber 13.06.2022 - 10:05:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.