Firuz Bağlıkaya: Kış turizm hareketini doğalgaza bağlamak yanlış

Firuz Bağlıkaya: Kış turizm hareketini doğalgaza bağlamak yanlış

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, Türkiye'ye dönük kış dönemi tatil talebinin Avrupa'daki doğalgaz sıkıntısına bağlamanın yanlış olduğunu söyledi.


Avrupa'da yaşanan doğalgaz sıkıntısının kış döneminde Türkiye'ye dönük tatil talebini artıracağına ilişkin tartışma/açıklama devam ediyor.

Konuyla ilgili olarak Hürriyet'ten Hülya Soybaş'a konuşan Firuz Bağlıkaya, kış döneminde turizmin hareketleneceğini ancak bunu Avrupa'daki doğalgaz sıkıntısına bağlamanın yanlış olduğunu söyledi.

Türkiye'deki kış dönemi hareketi Avrupa'nın gerisinde

Doğalgaz sıkıntısından dolayı kimsenin 'Hadi bir kayak tatili yapalım' demeyeceğini kaydeden Bağlıkaya, "Seyahatler bu yıl yeni açıldı. İnsanlarda özlem var. Tüm dünyada da buna bağlı olarak turizm hareketliliği var. Bu yıl kısıtlamasız ilk kış olacak. Bu hareketlilik Avrupa ülkelerinde 2019’un iki katı. Biz de 2019’u yakaladık. Türkiye de o potada yani. Dolayısı ile kış turizmi açısından yoğunluk bekliyoruz ama direkt doğalgaz ile bağlantılı değil bu hareketlenme.” ifadelerini kullandı.

"Zaten kış döneminde Türkiye'yi tercih eden Almanlar da var"

Bağlıkaya, Alman hükümetinin artan enerji fiyatlarından dolayı halka yaptığı para yardımının turizme yansımasının olup olmayacağı ile ilgili soruya ise "Antalya-Side bölgesine bir hareketlilik getirebilir bu. Kışı daha sıcak ülkelerde geçirmek isteyen ve doğalgaz sıkıntısının da motive edeceği, İspanya-Yunanistan-Türkiye çanağında özellikle, Alman emekli turistler olabilir. Zaten halihazırda her kış Türkiye’yi tercih eden Alman emekliler de var. Bu sebeple Türk turizmi ziyadesi ile bu işten payını alacaktır” yanıtını verdi.



Bu Haber 06.09.2022 - 09:47:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.