Firuz Bağlıkaya: 2022'yi umutla bekliyoruz ve çok hazırlıklıyız

Firuz Bağlıkaya: 2022'yi umutla bekliyoruz ve çok hazırlıklıyız
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya 2022’ye ilişkin beklentileri kapsamında değerlendirmede bulundu.

(TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, koronavirüs ile mücadele sürecinde durağan seyir izleyen turizm sektörünün gelecek yıl eski günlerine dönebileceğini, 2022'de son yılların en hareketli turizm sezonunun yaşanabileceğini söyledi.

2022 yılında, özellikle yurt dışından gelen rezervasyonlarda ciddi artış olduğunu kaydeden Firuz Bağlıkaya, yerli turiste uygun fiyattan tatil yapabilmeleri için hızlı şekilde erken rezervasyonlarını yaptırmalarını tavsiye etti.

Yıl başında kayak ve kültür turlarında Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ve Kapadokya için ciddi talepler olduğunu söyleyen Bağlıkaya, Şubat ayından itibaren de yurt dışından turizm hareketi başlayacağını belirterek, “2022'yi umutla bekliyoruz ve çok hazırlıklıyız. Güzel bir yıl bizi bekliyor. İnşallah 2019'dan sonraki en iyi yılımızı yaşayacağız. Turizmde 2022 yılı, 2019'u yakalama ihtimalimiz olan bir yıl. Bugüne kadarki veriler de onu gösteriyor. Türkiye'nin turizm potansiyelinin en önemli özelliği, yeni durumlara çok hızlı adapte olabilmesi. Ne kadar hızlı adapte olunursa o kadar hızlı turist almaya başlanıyor.” dedi.



Bu Haber 10.12.2021 - 09:31:07 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.