Fethiye’de doğal sit alanına yat limanı başvurusu

Fethiye’de doğal sit alanına yat limanı başvurusu

Muğla’nın Fethiye ilçesindeki 3. derece doğal sit alanı ve 3. derece öncelikli bölge olan çakıl plajda yat limanı yapılması için adım atıldı.


Akmarin Marina AŞ, Muğla-Fethiye’deki İmampaşa mevkiine yat limanı yapmak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına başvuruda bulundu. Eğer proje onaylanırsa hem doğal sit alanı olan hem de “Fethiye-Göcek Özel Çevre Koruma Bölgesi” içerisinde kalan alanda yat limanı yapılacak. Şirketin 115 milyon TL değerindeki projesiyle denizin 3 bin metrekaresi doldurulacak.

Akdeniz foku bölgesi

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, projenin yapılmak istendiği alan, İsviçre’nin Bern şehrinde imzalanan ve Türkiye’nin de taraf olduğu “Avrupa’nın Yaban Hayatı ve Yaşama Ortamlarını Koruma Sözleşmesi” gereğince “Akdeniz Foku Yaşama ve Üreme Alanları” içerisinde yer alıyor.

Öte yandan limanın yapılacağı deniz, yine nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için koruma altında olan caretta carettaların da daimi geçiş alanı. Ayrıca alan, deniz kaplumbağalarının resmi yuvalama bölgesi olan Fethiye kumsalına 1.7 kilometre mesafede.



Bu Haber 14.06.2023 - 10:26:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.