Ferit Şahenk'in 300 milyon euroluk lüks otel projesine Çinli ortak

Ferit Şahenk'in 300 milyon euroluk lüks otel projesine Çinli ortak
Doğuş Grubu'na bağlı Salıpazarı Liman İşletmeciliği ve Yatırımlar A.Ş ile Çin merkezli otel şirketi Peninsula Istanbul Holdings AG, bölgeye yapılacak lüks otelin yapımı ve işletilmesi sürecinde ortaklık kurulmasına ilişkin olarak Rekabet Kurumu'na başvuruda bulundu.


Rekabet Kurumu'nun resmi web sitesinde konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Salıpazarı Liman işletmeciliği ve Yatırımlar A.Ş. ve Peninsula Istanbul Holdings AG'nin İstanbul Salıpazarı Liman Sahası'nda yer alacak İstanbulport Projesinin lüks otel bölümünün geliştirilip, The Hongkong and Shanghai Hotels Limited veya iştiraklerinden biri tarafından otel anlaşmaları grubuna göre işletilmesi ve yönetimi için kuracakları Ortak Girişim'e ilişkin başvuru işlemi."

YATIRIM BEDELİ 300 MİLYON EURO

Şirketin 2015 yılı bilançosunda, İstanbul'da yapılacak yatırım ile partnerleri Doğuş Holding AŞ ve BLG Gayrimenkul Yatırımları için şu bilgiler veriliyor:

"İstanbul'da öngörlen otel yatırımı, Türkiye'nin önde gelen holdinglerinden Doğuş Holding ve BLG Gayrimenkul Yatırımları ile birlikte yapılacak. İstanbul, antik ile modernin harmanlandığı canlı, güzel ve dünyanın önde gelen turist destinasyonlarından biri. Grubumunuzun stratejik hedeflerinden biri olan İstanbul otelini, Boğaz kenarındaki böyle bir lokaysonda hayata geçireeğimiz için çok mutluyuz. Yaklaşık 300 milyon euroluk bir yatırımla hayata geçecek otelin 150 milyon euroluk kısmı şirketimiz tarafından karşılanacaktır."


Bu Haber 27.08.2015 - 16:45:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.